http://debaser.se/kalender/10295/ Debaser Medis 2013-03-22 2013-03-22
Klubb
Datumet har passerat
Hästpojken + Drivvedsfolket
Fre 22 MarMedis, stora scenen

Hästpojken + Drivvedsfolket

Fre 22 Mar 19-03 medis, stora scenen 20 år

Hästpojken + Drivvedsfolket

DJs: Alice Eggers, Ella Frenning, Jonas Markbäck och Gustav Gelin

HÄSTPOJKEN bestående av Martin Elisson och Adam Bolméus, släppte sitt efterlängtade nya album 18 februari i år! Albumsläppet följs av en turné som får premiär den 22 mars på Debaser Medis i Stockholm. Dagen efter spelar de på Debaser i Malmö.

Albumet har fått titeln ”En Magisk Tanke” och blir, efter ”Caligula” (2008) och ”Från där jag ropar” (2009), det tredje i ordningen och har tagit över två år att färdigställa. ”En Magisk Tanke” är inspelad tillsammans med Mattias Glavå i hans studio i Göteborg.

Martin berättar: ”På den första dagen i studion spelade Mattias upp en massa svenska låtar med texter som kretsar kring de ålderstigna artisternas tonår. När han var klar med sångerna stoppade han demonstrativt två fingrar i munnen och låtsades kräkas. "Fy fan vad det är vidrigt med sånt här" sa han sedan. Nån timma senare stod jag inne i sångbåset och sjöng om att dricka folköl och sitta på pojkrummet och ha ångest.”

Första singeln ”Samma Himlar” från albumet har redan hyllats i media och en video, gjord av Mattias Erik Johansson och Isabella Rising, premiärades på PSL.

"En Magisk Tanke är en städad, genuin och bitterljuv sommarflört. Det bästa indieskrammel som går att finna just nu kommer utan tvekan från västkusten. Om skivan bara slutat lika starkt som den började hade det blivit full pott." 5/6 GAFFA

Drivvedsfolket som består av Johan Lindman (gitarr, sång), Carl Lindman (trummor), Christoffer Columbus (gitarr) och Daniel Ringlund (bas) kommer från Norrköping och har funnits sedan 2006. Vi har hört några singlar från bandet, Bakfickan och Födelsedag, som uppmärksammats en del genom deras vinst som bästa band på Manifest On Tour.

DJs
Alice Eggers, Ella Frenning, Jonas Markbäck och Gustav Gelin är alla riktiga rävar i Stockholms indiesväng. Denna kväll vigs baren till det smala och oväntade, gärna med referens till Hästpojken, dess medlemmar, sound eller bara namn. Stora salen kommer å andra sidan fyllas av dansglädje, publikfrieri, stomp och dunka dunka.

Med sina aningen varierande nördterritorier besitter kvartetten tillsammans en löjligt stor bredd från det bredaste breda till det smalaste smala, och genom att cirkulera mellan de olika båsen och i olika konstellationer sinsemellan kan de denna kväll garantera en eventuellt oöverträffad genremässig spänst inom det område som idag kan kallas indie.

Spelschema

23:00 Hästpojken

Bandet består av före detta medlemmar i Bad Cash Quartet med Martin Elisson och Adam Bolméus som frontfigurer. 2007 släppte de sin första singel, "Shane MacGowan", och 2008 sin albumdebut med "Caligula". I slutet av 2009 gav Hästpojken ut sitt andra album, Tredje plattan "En Magisk Tanke" kom i mars 2013.

22:00 Drivvedsfolket

Drivvedsfolket kommer från Norrköping och består av Johan Lindman, Carl Lindman, Daniel Ringlund och Christoffer Columbus. 2013 blev de vinnare av Manifest on Tour och fick äran att öppna Manifestgalan i Stockholm.

Konserter

Visa alla evenemang