http://debaser.se/kalender/10297/ Debaser Slussen 2013-02-13 2013-02-13
Datumet har passerat
Mother 5-årsjubileum: Bird By Snow (US) + Paddington Distortion Combo + Fabulous Diamonds (AU)
Ons 13 FebSlussen, stora scenen

Mother 5-årsjubileum: Bird By Snow (US) + Paddington Distortion Combo + Fabulous Diamonds (AU)

Mother

Ons 13 Feb 19-01 slussen, stora scenen 18 år

Mother 5-årsjubileum: Bird By Snow (US) + Paddington Distortion Combo + Fabulous Diamonds (AU)

+ DJ's Wildbirds & Peacedrums

250+ akter / 30+ spelställen / 5 år av Mother-event
Mother markerar detta jubileum med en tvåkvälls-festival med 6 band och en enorm Motheraffisch-utställning med över 100 affischer gjorda av minst 40 olika konstnärer!
13 Feb: Bird By Snow, Paddington Distortion Combo och Fabulous Diamonds + DJ's: Wildbirds & Peacedrums.
14 Feb: Sand Circles, Tar...Feathers och Lust for Youth + DJ's: Masskultur.

"»Det är saligare att ge än att få.«
Sålunda talade Aposteln Paulus när han år 54 höll en predikan i staden Miletos. Rättframma ord, sanna ord; ord med omedelbar genomslagskraft. Människorna vid Paulus fötter – distingerade kristna från den närliggande byn Esefos – tog dem till sig, sög på dem. »Så sant«, nickade deras nackar. »Helt rätt«, sjöng deras själar. Sedan bad de tillsammans; bad med gråt i ögonen och sorg i strupen. Därefter bordade Paulus båten till Kos. Så långt, så uppdiktat.

»Det är saligare att ge än att få.«
Sålunda talar Gavin Maycrofts gärning. Sedan 2008 har nämligen Gavin – i egenskap av chef för och enda anställd på Mother Events – gett folk chansen att se utsökta band. Han har även gett folk fantastiska upplevelser, minnen för livet och insikten att man kan göra det själv. Att bevista en konsert som Gavin anordnat är helt enkelt julafton. Från scenen förkunnar ett band eller en artist den enda sanna musiken; toner från hjärtat och hjärnan, toner med kraft och mening, toner med vilja och mål, toner med känsla och intelligens… Och i publiken står du – och jag – och tar emot, fylls med kraft, förundras, får nya perspektiv… Halleluja! Vore jag katolik skulle jag yrka för att Gavin snarast borde helgonförklaras. I stället ser jag fram emot fem ytterligare år i Mothers varma famn. Fem ytterligare år med spelningar i Stockholms mest möjliga och omöjliga lokaler. Fem ytterligare år av givande. Tack, Gavin."

- Johan Jacobsson 2013

BIRD BY SNOW
"En lektion i hur man lyssnar på naturen. Bird By Snow är ett alias för Big Sur-bon Fletcher Tucker och du kommer att lämna hans spelning med flora i håret och fauna i hjärtat"
-JJ

Bird By Snow är den brett kompetente konstnären Fletcher Tuckers musikprojekt. Bird By Snows låtar och skivor är formade och inspirerade av en djup känsla av plats och av de frågor, under, den lekfullhet, och ödmjukhet som rotlöshet kräver. Hans skivor kan lämpligt definieras som intrikata kompositioner, myt-poetisk lyrik, graciös multi-instrumentalism, och lo-fi-strukturer. Vid sina framträdanden skapar Tucker ett soniskt ekosystem genom att lagra rytmer och melodier med looping-pedaler, gitarr, trumma, och sång.

PADDINGTON DISTORTION COMBO
"Kan synthar blöda? Kan trummaskiner gråta? Kan en röst rymma alla åldrar, alla känslor, alla ögonblick?"
- JJ

Paddington Distortion Combo är ett av Carl Olssons (Bear Quartet, Paper) många soloprojekt. Under sina frekventa och varierade livespelningar ändrar han hela tiden musikens riktning och improviserar med olika musikstilar, vilket resulterar i både elektroniskt minimalistiska kompositioner och försiktigt melankoliska vokalpop-låtar. Jag såg hans imponerande framträdande på Ljummen I Gräset för några år sedan, och hade försökt att boka honom redan innan det. Äntligen har det hänt.

FABULOUS DIAMONDS
"Om lust vore ett gasmoln, om gasmoln kunde fångas på kassett. ”Commercial Music”, Fabulous Diamonds andra LP, är årets mest eteriska funk."
- JJ

Fabulous Diamonds är Melbourne-duon Nisa Venerosa och Jarrod Zlatic. De bildades i mitten av 00-talet, och spelar en sorts spatiös, sensuell art rock, full av vintageelektronik, fristående sång och dunkande, tunga trummor. Deras första självbetitlade album kom 2008, lanserades i USA på den återupplivade och vördade labeln Siltbreeze. Albumet hamnade på Wire’s lista över bästa album det året, och fick fantastiska lovord hos bl.a. Pitchfork och The Fader.

DJ'S: WILDBIRDS & PEACEDRUMS
Mother älskar Mariam och Andreas! Jag har funnit ett gäng kopplingar mellan det här fantastiska bandet och min historia här i Sverige. De utgjorde den första spelning jag la märke till av Christian Pallin på Klubb Koloni i Göteborg, och när vi tog kontakt öppnade sig en hel värld av möjligheter för Mother. De var ett de första svenska banden, utanför Airwaves-cirkeln, som tog mig med storm när jag såg dem på Acceleratorfestivalen 2008 på Münchenbryggeriet. Jag gav dem båda en flyer för den andra Motherfestivalen och köpte "Heartcore", vilken häftades fast i mitt DJ-set från och med då. De har samarbetat med några av mina favoritmusiker, bl.a. Micachu & The Shapes. De har varit en central del av en så otrolig sammansättning som Fire! Orchestra och nu har vi Mariam The Believer att förundras över också!

Till och med min första date med Pomme involverade ett försök att livestreama deras gig på South Bank Centre-taket! (Tekniska problem kom i vägen.) Jag försökte desperat att boka dem under de tidiga dagarna, men insåg att kopplingen de hade till Conny skulle betyda att de nästan uteslutande skulle spela på Strand, där jag såg dem några gånger till, och sen igen med den Isländska kören på Södra Teatern (vilket gig det var!). Jag bjöd in dem för att DJ:a med mig på Riche en sommar och vi hade jättekul, spelandes en underbar bredd av olika saker! I minst 6 månader var jag "den där killen som fick Mariam så full att hon dansade på baren." :)

Sedan dess har de kommit på några av mina gig, och vi har lärt känna varandra så pass väl att jag känner mig bekväm nog att säga att jag är stolt över dem. Deras vän Fletcher (Bird By Snow) kommer att sparka igång festivalen och det känns så rätt och passande att DJ:a vid deras sida den här alldeles speciella Mother-kvällen. Det kommer att bli kul!

- Gavin Maycroft

Spelschema

23:10 Fabulous Diamonds (AU)

Melbourneduon Fabulous Diamonds består av Nisa Venerosa och Jarrod Zlatic. De började spela tillsammans i mitten av 00-talet, och skapar en spatiös, sensuell artrock, fylld med vintage-elektronik, fristående sång och dundrande, tunga trummor. Det första, självbetitlade albumet kom 2008, tog sig in på Wires lista över årets bästa album, och fick fantastiska omdömen från bl.a. Pitchfork och The Fader.

22:30 Paddington Distortion Combo

Paddington Distortion Combo är ett av Carl Olssons soloprojekt. Under liveframträdanden ändrar musiken hela tiden riktning, och han experimenterar med ett flertal olika musikstilar, som resulterar i både minimalistiska, elektroniska kompositioner, och i försiktigt melankoliska vokalpop-låtar. Olsson spelar även i banden Bear Quartet och Paper.

21:30 Bird By Snow (US)

Bird By Snow består av Fletcher Tucker, från Big Sur i Kalifornien. Hans musik kan beskrivas som bestående av intrikata kompositioner, myt-poetisk lyrik och graciös multi-instrumentalism. Vid framträdanden skapar han ett soniskt ekosystem genom att lagra rytmer och melodier med looping-pedaler, gitarr, trumma och sång.

Konserter

Visa alla evenemang