http://debaser.se/kalender/10307/ Debaser Slussen 2013-04-26 2013-04-26
Klubb
Datumet har passerat
Tysta Mari releasefest + Riddarna + Karl Buhre
Fre 26 AprSlussen, stora scenen

Tysta Mari releasefest + Riddarna + Karl Buhre

Lost Sound

Fre 26 Apr Inne: 19-03
Ute: från kl 15
slussen, stora scenen 20 år

Tysta Mari releasefest + Riddarna + Karl Buhre

DJs: Lost Sound + Swahili Bob's

Releasefest för Tysta Maris nya album "Musiken"!

Den 26 april släpps Tysta Maris nya platta, “Musiken”, bandets tredje fullängdare med 12 nya låtar. Den stora släppdagen till ära firar vi av det hela med ett dundrandes releaseparty på Slussen och Lost Sound! Tysta Mari, Riddarna och Karl Buhre kommer och så gör även en drös av stans charmigaste skrammel-DJs.

TYSTA MARI
Med inspiration från ett stort register inom punk, rock och pop hörs ekon från The Libertines och The Hold Steady och svenska storheter som Tant Strul, Håkan Hellström och Imperiet. För två år sedan släppte de en EP. Det har gått fyra år sedan senaste fullängdsalbumet och nu äntligen kommer platta nummer tre, "Musiken". På ”Musiken” har man tagit ut svängarna, vågat litat mer på magkänsla och intuition än tidigare. Det har gett en platta med stort djup och självutlämnande, stundtals nattsvarta texter. Vi är såklart taggade till tänderna på ny skiva och längtan efter gig skulle inte kunna vara större.

RIDDARNA
De rastlösa exilgotlänningarna Riddarna vägrar vila och är på topp - de kommer släppa nya låtar och videos varje månad under våren 2013. Riddarna och deras villkorslösa musik har hittat en ny ljudbild och texter som för tankarna till längtan: längtan till att gå över gränsen, till ön i öst, till att få ro. Den 28:e februari släpptes den första singeln "På topp" och följs av tre till singlar fram till sommaren. Sedan kan vad som helst hända.

"Just nu gör Riddarna den mest vitala rockmusiken på svenska sedan Bob hund var valpar." - Göteborgs Posten: 4/5

"Framförallt låter det som ett band som står rakt upp och ner och spelar musik som om livet hängde på det." - Gaffa: 5/6

KARL BUHRE
Karl Buhre har främst gjort sig ett namn som sångare i bandet Alouatta, men har även uppträtt solo, bl.a som förband åt Twopointeight. I våras släppte han sin debut-ep Fieldwork, fyra låtar som har beskrivits som “a dark José González. Or Ryan Adams. Or Bruce Springsteen when Bruce Springsteen does not shout. (Absolut Noise)”. Till Debaser kommer han med sitt sexmannaband, så glöm inte dansskorna!

Spelschema

23:00 Tysta Mari

Tysta Mari startades sommaren 2005 i en replokal i Årsta industriområde i Stockholm. De hade snackat ett tag om att göra musik ihop - punkrock som den från sent 70- och tidigt 80-tal. Efter ett halvår i replokalen var det uppenbart att Tysta Mari var mer än en kul grej. EP:n ”Monument” fick ett varmt mottagande av såväl punkkids som gubbar. EP:n ”Monument” gavs ut 2006, och 2008 släppte de albumet ”Tjugo Minuter Över Tre” och 2009 kom albumet ”Sverige Casino”. I maj 2011 släppte de EPn ”Blå Nätter/Svarta Dagar”.

22:00 Riddarna

Riddarna från Gotland är Edward Forslund (Sångare och gittarist), Patrik Jakubowski (basist) och Erik Dahlström (trummis). 2010 släppte Riddarna Fyraspårs EP:n "Släpp Allt, Glöm Allt" och 2011 släppte de sitt självbetitlade debutalbum. 2012 kom uppföljaren "Bakom molnen".

21:30 Karl Buhre

Karl Buhre har främst gjort sig ett namn som sångare i bandet Alouatta, men har även uppträtt solo, bl.a som förband åt Twopointeight. I våras släppte han sin debut-ep Fieldwork, fyra låtar som har beskrivits som “a dark José González. Or Ryan Adams. Or Bruce Springsteen when Bruce Springsteen does not shout. (Absolut Noise)”

Konserter

Visa alla evenemang