http://debaser.se/kalender/10340/ Debaser Malmö 2013-03-13 2013-03-13
Klubb
Inställt
Mark Eitzel (American Music Club) - Inställt
Ons 13 MarMalmö, inne

Mark Eitzel (American Music Club) - Inställt

Ons 13 Mar 19-03 malmö, inne 18 år

Mark Eitzel (American Music Club) - Inställt

+ Måns Wieslander

Tyvärr måste vi meddela att Mark Eitzel tvingas ställa in datumen på Debaser. Ni som köpt biljetter via Debasers eller Ticksters hemsida får pengarna tillbaka automatiskt inom 5 arbetsdagar. För övriga ber vi kontakta ombudet där ni köpte biljetterna för att få pengarna tillbaka.


Mark Eitzels nya skiva 'Don't Be a Stranger' kom ut under hösten 2012 (Decor/Border) och är återigen en bekräftelse av hans storhet som låt-skrivare - och har av många kritiker kallats hans bästa solo-album hittills. Musiken är aldrig bekväm, och det är väldigt långt ifrån det lättsamma - även om humorn alltid varit en viktig del i hans berättande så är tragiken alltid nära.

Eitzels American Music Club, som måste ses som ett av de kultigaste, än överlevande alt-rock banden har i över 30 år arbetat hårt med att förfina sin speciella typ av Americana. Och Marks röst bär definitivt spår av denna långa historia av experiment-lusta, För att dra parallellen till hur Levon Helms cancer förändrade hans röst i grunden, är den hjärtinfarkt Eitzel drabbades av för bara något år sedan betydligt svårare att spåra. I Marks fall har det inte påverkat det vokala uttrycket nämnvärt, men man kan däremot ana att närheten till döden inneburit ytterligare ett steg mot att ta sig själv på än mindre allvar. Och på 'Don't Be A Stranger' kommer självrannsakan fram mer än någonsin, om än på ett mer delikat, naturligt och inbjudande sätt än någonsin.

Måns Wieslander
Måns Wieslander är en musiker och låtskivare som i mer eller mindre obskyritet släppt tre fantastiska soloplattor under 2000-talet, antingen under sitt eget namn eller under det mer kryptiska namnet Twin Piloda. Musiken är ofta drömskt konfundersam med en melodi- och harmonikänsla som få andra i det här landet. Hans inspirationskällor är många, men nämnas måste Steve Kilbey (The Church), Robyn Hitchcock och så Mark
Eitzel. I dessa tre musikers låtar kan man hitta samma känsla och lust för vackert melankolisk musik och lite udda fantasieggande berättelser. För tillfället spelar Måns gitarr i Lotta Wengléns band. Under 1990-talet var han frontfigur i power pop-bandet Elevator Adam.

Boka bord!
Ät gott i vår restaurang ikväll! Boka bord kan ni göra redan nu!

Spelschema

21:30 Mark Eitzel (US)

Mark Eitzel, mest känd som ledaren för indierock-bandet American Music Club, är en av sin generations mest hyllade låtskrivare. Vid sidan om banden The Cowboys, The Naked Skinnies och American Music Club har Eitzel ofta bedrivit soloprojekt; hans första soloplatta "Songs of Love Live" kom ut när AMC just höll på att bryta igenom. Vid olika tillfällen har olika genrer, allt från jazz till elektroniskt, fått inspirera hans album, och samarbeten med bl.a. grekiska folkmusiker och R.E.M.'s Peter Buck har gett hans diskografi sin imponerande bredd.

20:30 Måns Wieslander

Måns Wieslander är en musiker och låtskivare som i mer eller mindre obskyritet släppt tre fantastiska soloplattor under 2000-talet, antingen under sitt eget namn eller under det mer kryptiska namnet Twin Piloda. Musiken är ofta drömskt konfundersam med en melodi- och harmonikänsla som få andra i det här landet.

Konserter

Visa alla evenemang