http://debaser.se/kalender/10357/ Debaser Malmö 2013-04-18 2013-04-18
Klubb
Datumet har passerat
Fairport Convention + Old Lost John + dj Sylvester Schlegel
Tor 18 AprMalmö, inne

Fairport Convention + Old Lost John + dj Sylvester Schlegel

Tor 18 Apr Inne: 19-03
Ute: från kl 17
malmö, inne 18 år (13 år med målsman)

Fairport Convention + Old Lost John + dj Sylvester Schlegel

Fri entré till uteserveringen!

De legendariska folkrockarna i Fairport Convention som bildades 1967 och som under 70-talet blev något av en symbol för den engelska folkrocken kommer till Sverige för några exklusiva mindre spelningar.

Efter 40 år på scener runtom i världen kan man utan att ljuga påstå att Fairport Convention var bandet som uppfann genren där keltisk och brittisk musiktradition möter modern rockmusik. Kärnan av bandet består idag av de två ursprungliga medlemmarna Simon Nicol och Dave Pegg tillsammans med de två violinisterna Chris Leslie och Rick Sanders samt Gerry Connway, tidigare trummis med Cat Stevens.

Fairport Convention har varje år, i augusti, sin egen festival vid namn Copredy. Här spelar bandet med alla sina ex-medlemmar, vänner och ett antal spännande band inför en publik på 20.000. Gruppen har genom åren genomgått många förändringar men drar fortfarande fulla hus världen över.

OLD LOST JOHN
Old Lost John är pseudonym för Tomas Thunberg, singer/songwriter med akustisk gitarr och en löst upprätthållen samling medmusiker. Han är bosatt i Malmö sedan många år men spelar också regelbundet i England, där kritikerna skämt bort honom med lysande recensioner. De musikaliska influenserna kommer företrädesvis från såväl brittisk som amerikansk tradition, ofta med texter som utforskar våra mörka drifter och inre konflikter. Han har släppt ett par album på egen etikett och har en ny platta på gång. På Debaser backas han upp av Johan Malmberg på violin och Mikael Persson på bas.

Den fantastiska Sylvester Schlegel som ni bland annat sett i The Ark kommer att välja skivor denna kväll med rang. Ute spelar Calle från Vit Päls & sidekick Oyuki.

Och glöm inte att vi kör HALVA PRISET i baren FÖRSTA TIMMEN hela våren/sommaren, alla dagar.

Boka bord i restaurangen här:

Spelschema

21:30 Fairport Convention (UK)

Fairport Convention bildades redan 1967 och var under 70-talet symbolen för engelsk folkrock! Man kan nästan säga att de som uppfann genren där keltisk och brittisk musiktradition smält med modern rockmusik. Fairport Convention har nu 40 år bakom sig på den internationella toppen. Kärnan av bandet består av de två ursprungliga medlemmarna Simon Nicol och Dave Pegg, dessa kompletteras av de två violinisterna Chris Leslie och Rick Sanders samt Gerry Connway, tidigare trummis med Cat Stevens.

20:30 Old Lost John

Old Lost John är pseudonym för Tomas Thunberg, singer/songwriter med akustisk gitarr och en löst upprätthållen samling medmusiker. Han är bosatt i Malmö sedan många år men spelar också regelbundet i England, där kritikerna skämt bort honom med lysande recensioner.