http://debaser.se/kalender/10384/ Debaser Medis 2013-01-11 2013-01-11
Klubb
Datumet har passerat
Fibes, Oh Fibes!
Fre 11 JanMedis, stora scenen

Fibes, Oh Fibes!

WTWT (White Trash Wonderful Thing)

Fre 11 Jan 19-03 medis, stora scenen 20 år

Fibes, Oh Fibes!

Djs: WTWT (Bjorn, Tkacuk och Julian) + Pelle Höök + Victor Johansson & Emil Persson + Julia Thomasdotter

Fibes, Oh Fibes! var under detta år tillbaka med sin fjärde skiva "Album". Ett album upplagt på det klassiska viset. Tio låtar med ett mellanspel där det är dags att byta sida som på ett vinylalbum. Gästerna hämtades denna gång från bandets omedelbara närhet: John Eriksson (Peter Björn & John), den unga elektropopduon Icona Pop och Jesper Jarhold (Fontän). Det hela producerades tillsammans med Pontus Winnberg från Miike Snow. Det första resultatet "Apex of The Sun" hörde vi på P3 Guld-galan i början av året.

Fibes, Oh Fibes! som tagit sitt namn från ett klassiskt trummset slog igenom 2004 med singlarna "One Hour Baby" och "This City's Got No Boulevards" och har sedan dess släppt fyra album och en EP. Förra albumet "1987", där gruppen samarbetade med musiker som Kim Wilde och Björn Skifs, innehöll bland annat singeln "Love Child" som blev den tionde mest spelade låten under 2009. "Run To You", duetten med Kim Wilde, nådde Trackslistans tredje plats. "1987" vann även en Grammis för bästa popalbum.

Vi är mycket stolta över att återigen få hälsa Fibes Oh Fibes tillbaka till Debaser Medis för denna mycket exklusiva spelning.

KLUBBPREMIÄR FÖR WTWT
Bjorn, Tkacuk och Julian är det nya klubbkonceptet White Trash Wonderful Thing. Målet för denna trio är att mynta en helt ny musikgenre för alla musikentusiaster och för att engång för alla finfördela det stora skicktet av band som faller in under namnet indie-electro. Med tidigare klubbar och livespelningar i ryggen så är det här tre unga män som på fredag utlovar musik från de genres som ingår i indie-electron, allt för att påbörja arbetet med att mynta den nya genren.

På fredag har även White Trash Wonderful Thing bjudit med Pelle Höök att gästa bakom skivspelarna. Totalt utlovas det alltså en kvartett som är taggade för allsång, dans och fest när en helt ny musikgenre ska sättas!

I baren spelar Victor Johansson, till vardags nöjesredaktör på Café, spelar en blandning av löningshelgrock och dansgolvsvänliga popmelodier. Från Tame Impala till Stones till Palma Violets. På fredag får han sällskap av vapendragaren Emil Persson, som lovar att ta med sig en bag fylld av glammig pop och dammig 70-talsrock. Mot småtimmarna tar Julia Thomasdotter över spelarna, och det kommer bli finfint, det vet vi.

Spelschema

23:00 Fibes, Oh Fibes!

Göteborgsbandet Fibes, Oh Fibes! bildades 2001 och består av Christian Olsson, Edvin Edvinsson och Matjias Nilsson. 2004 släpptes debutalbumet "Still Fresh". 2004 kom uppföljaren "Emotional" och 2009 släpptes bandets tredje platta "1987". I april 2012 släpper de sitt fjärde album "Album", producerat av Pontus Winnberg (Miike Snow).

Konserter

Visa alla evenemang