http://debaser.se/kalender/10405/ Debaser Slussen 2013-03-23 2013-03-23
Klubb
Datumet har passerat
The Wake + Tiger Tape
Lör 23 MarSlussen, stora scenen

The Wake + Tiger Tape

On Our Honeymoon

Lör 23 Mar 19-03 slussen, stora scenen 20 år

The Wake + Tiger Tape

DJs: On Our Honeymoon + Christian Lilja (Labrador Records)

On Our Honeymoon är klubben som tar förfestens förväntansfulla stämning med sig ut och som aldrig ger upp sin tro på popmusikens helande kraft. Klubben har både gått som månatlig indieinstitution i Göteborg och dykt upp emellanåt på mindre scener i Stockholm under de senaste åren. Såväl bandbokningarna som musiken från dj-båset håller högsta kvalité och On Our Honeymoon är en given fristad och fritidsgård för popkonnesören som vill gå på klubb och upptäcka intressant ny och gammal pop bortom den autotunade och enkelriktade huvudgatan.

The Wake
The Wake bildades i Glasgow 1981 av Gerard “Caesar” McInulty (tidigare Altered Images) Steven Allen och Joe Donnelly. De släppte singlarna "On Our Honeymoon" och "Give up" på eget bolag men upptäcktes därefter av New Orders manager Rob Gretton som hjälpte dem till kontrakt med Factory Records. 1988 skrevs kontrakt med det numera legendariska indiebolaget Sarah Records på vilket albumen Make It Loud och Tidal Wave Of Hype släpptes.

Frontmannen Caesar har även gjort soloprojekt ihop med Bobby Wratten (The Field Mice/Northern Picture Library/Trembling Blue Stars) och Vini Reilly (The Durutti Column). Efter en lång bortavaro har The Wake kommit ut med ett helt nytt album "A Light Far Out", som släpptes våren 2012 och de har gjort ett fåtal exklusiva spelningar, bland annat på indiefestivalen London Popfest 2010.

Tiger Tape
Tiger Tape gör pop som slår dig rakt i magen. De blandar distade gitarrer med starka melodier och hjärtskärande berättelser med en uppenbar känsla för egensinnig och medryckande popmusik. Tiger Tape gör den typ av musik som behövs 2013. Utan krusiduller och med hjärtat i handen ger de indie-Sverige någonting nytt att lyssna på.

Spelschema

23:00 The Wake

The Wake kommer från Skottland där de bildades 1981. Debutalbumet kom året efter och sedan dess har de hunnit med en hel drös med plattor. 2012 kom "A Light Far Out".

22:00 Tiger Tape

Tiger Tape gör pop som slår dig rakt i magen. De blandar distade gitarrer med starka melodier och hjärtskärande berättelser med en uppenbar känsla för egensinnig och medryckande popmusik.

Konserter

Visa alla evenemang