http://debaser.se/kalender/10408/ Debaser Medis 2013-01-19 2013-01-19
Klubb
Datumet har passerat
Slagsmålsklubben
Lör 19 JanMedis, stora scenen

Slagsmålsklubben

Loaded

Lör 19 Jan 19-03 medis, stora scenen 20 år

Slagsmålsklubben

DJs: Björn Grape + Pelle Höök + Clara Uddman + Albin Båtelsson + Double Cheese McBeatz

Slagsmålsklubbens resa började år 2000. Joakim Nybom, Joni Mälkki och Björn Nilsson sitter och väntar på den fjärde medlemmen i deras punkband The Solbrillers i sin replokal. När han inte dyker upp föds den briljanta idén som sedan kom att bli starten på ett av Sveriges mest nyskapande och hypade band.

För att få tiden att gå testade dom att plugga in en av Jonis gamla leksaks-synthar i en av sina gitarrförstärkare. Killarna gillade ljudet som kom ut ur förstärkaren så mycket att de gjorde klart sin första låt redan samma dag; K K K K K Come On.

Hannes Stenström började spela i bandet och tog med riktiga synthar. Efter ett slagsmål på Emmabodafestivalen lovade Joakim en kille som hette Frej Larsson att han skulle få rappa på en av deras låtar. Sist men inte minst plockade dom upp Kim Nilsson i Malmö, även känt som Malmö crime city. Med alla bitar på plats var bandet äntligen komplett.

Bara några år efter sitt första släpp hade bandet bränt lika många broar som dom lyckats bygga. Dom var hatade av nöjesjournalister och kände sig fast i Sverige. Dom packade sina synthar och leksaker med bara ett mål i sikte: Tyskland. Bandets hårda jobb i Tyskland gav snabbt resultat. Förutom att dom skaffat sig vänner i varje liten stad i Europa blev deras tredje album, Boss for Leader, det mest sålda albumet i Sverige den månaden.

Elva år efter att The Solbrillers sångare inte dök upp på repet finns det nästan inget som bandet inte har gjort. Dom har spelat i varje liten stad och på varje festival i Sverige, dom har tagit med sig sina synthar och sitt egna sound genom hela Europa och till internationella festivaler som Fusion och Melt.

Efter det trodde vi kanske att det var game over för Pekingkollektivet då en del av medlemmarna började med sidoprojekt, men så var det inte. På albumet The Garage från 2012 var bandet tillbaka med en comeback som visade upp ett mer moget och råare Slagsmålsklubben.

Senast vi såg bandet på Debaser Medis var så långt tillbaka i tiden som 2007 då ett fullsatt publikhav höll på att dansa golvet rakt ner i Pizza Hut. Förbered dig på ett tokladdat band som lär vilja upprepa den magiska kvällen när de nu kommer tillbaka för en unik liten intim spelning.

DJs: Björn Grape + Pelle Höök + Clara Uddman + Albin Båtelsson + Double Cheese McBeatz

Spelschema

23:00 Slagsmålsklubben

Synthpop/bitpop-gruppen Slagsmålsklubben består av Frej, Beebop, Joni, Kim, Hannes och Björn, och kommer från Norrköping. Bandet har bl.a. släppt "Boss For Leader" från 2007, "Den Svenske Disco" 2010 och "The Garage" 2012. Medlemmarna i bandet har vid sidan om SMK en del sidoprojekt, t.ex. 50 Hertz, som flera i gruppen är med i. Bandet finns representerat på Björks remix- och cover CD "Army Of Me" och har även kallats ett av Sveriges bästa liveband.

Konserter

Visa alla evenemang