http://debaser.se/kalender/10441/ Debaser Medis 2013-03-08 2013-03-08
Klubb
Datumet har passerat
SVMK Förfest #2: LE1F + Heems (Das Racist)
Fre 8 MarMedis, stora scenen

SVMK Förfest #2: LE1F + Heems (Das Racist)

Fre 8 Mar 19-03 medis, stora scenen 20 år

SVMK Förfest #2: LE1F + Heems (Das Racist)

DJs: STAFFAN LINDBERG + WE ARE THE PEOPLE (feat. Madlen Schneps, Karin Sandström, Emelie Bååth & Aron McFaul) LINN STIGSSON STERN (PEOPLE) & SOFIA LINSE

Både Le1f och Heems tillhör några av dagens mest experimentella hip-hop namn. Tillsammans med andra New York-rappare som tex Mykki Blanco står de i täten för den nya generationen artister som utforskar hip-hopscenen på ett kontroversiellt och otroligt nyskapande sätt, och som inte låter sig påverkas av andra inom samma genre.

Biljetter finns i dörren från kl 19 för er som inte köpt förköp. Heems går på scenen ca 22 och LE1F kl 23. Missa inte!

Den här sidan av hiphop-världen har bubblat upp otroligt under året som gått och känns fortfarande som den är under en ständig förändring. Pitchfork skrev förra året en artikel om den här raden av normbrytande och våghalsiga rapartister som förändrar scenen, där gränsen mellan vanlig stjärnstatus och udda underground excentriker totalt har suddats ut.

Le1f, även känd som Khalif Diouf, gjorde sig först känd som producenten som skapade beatet för Das Racist genombrott Combination Pizza Hut and Taco Bell. 2012 släppte han sin debut-mixtape Dark York via Heems Greenhead Music. Le1f omnämns oftast med prefixet ’wunderkid rapper’ då han fullkomligt spottar ur sig mörka, skitiga och dansanta beats på ett extremt dekadent, excentriskt och talangfullt sätt. Dark York innehåller hans största framgång hittills – låten Wut - som tillsammans med videon visar på Le1fs otroligt kraftfulla personlighet som nästan spricker ut ur skärmen. I måndags kom nya mixtapen Flyzone.

Heems är främst känd för att vara en av frontmännen i den nyligen splittrade hip-hop gruppen Das Racist. Trion som skapat stor uppmärksamhet för deras kontroversiella stil - genom att använda sig av humor och akademiska referenser har de förmedlat sin samtida och provocerande syn på politiska uttalanden, gärna på ett sätt som går emot dagens sociala konventioner och sätt att uttrycka sig. Under 2012 släppte Heems sin första mixtape under eget namn – Nehru Jackets – på egna labeln Greedhead Music. Senare under året kom även Wild Water Kingdom, ett album i typisk Heems-stil med en ständigt närvarande ilska och cynism över dagens samhälle väl förpackade i mjukare lite mer laidback beats. Det är just den förmågan som han fått stor uppmärksamhet och positiv respons för bland kritiker såväl som lyssnare.

Greedhead Music har av den internationella musikkonnässörsbloggen The Fader tippats som en av etikett att hålla ögonen på de kommande åren så missa inte två av deras frontmän på Debaser Medis den 8 mars, det kommer bli en skitig, extravagant kväll likt inget utöver det vanliga.

FIRA 8 MARS MED OSS PÅ DEBASER!
För att fira den Internationella Kvinnodagen har vi ett supererbjudande i vår restaurang! HALVA PRISET PÅ ALL MAT FÖR ER SOM BOKAR BORD!

Vill ni hellre bara hänga i baren så har vi även där ett fint erbjudande på vår smarriga PLOCKTALLRIK + 1 GLAS CAVA/VIN för endast 130:-

Ni som vill boka bord kan göra det här:

Spelschema

23:00 Le1f (US)

Le1f är den flamboyante New York-rapparen Khalif Diouf, som med sin musik och sitt utseende utmanar den heteronormativa genren hiphop. Efter samarbeten med bland andra Das Racist och Nguzunguzu kom hans debut "Dark York" 2012.

22:00 Heems (US)

Heems är en av frontmännen i splittrade hiphopgruppen Das Racist. Under 2012 släppte Heems sin första mixtape under eget namn – Nehru Jackets – på egna labeln Greedhead Music. Senare under året kom även Wild Water Kingdom, ett album i typisk Heems-stil med en ständigt närvarande ilska och cynism över dagens samhälle väl förpackade i mjukare lite mer laidback beats.

Konserter

Visa alla evenemang