http://debaser.se/kalender/10483/ Debaser Slussen 2013-06-03 2013-06-03
Klubb
Datumet har passerat
Allah-Las + Caviare Days
Mån 3 JunSlussen, stora scenen

Allah-Las + Caviare Days

What We Do Is Secret

Mån 3 Jun Inne 19-01
Ute: 15-01
slussen, stora scenen 18 år

Allah-Las + Caviare Days

Vi målar upp en soldimmig akvarell av ett Los Angeles som där duken färglades 1968 och sedan glömdes bort. 2008 grävdes den fram ur garaget och nya toner penslades på med stor försiktighet. Allah-Las är konstnären och tavlan är inget mindre än hypnotiskt vacker.

När trefjärdedelar av bandet samlades på kafferasten på Amoeba Music, den legendariska skivaffären som ligger på Los Angeles paradgata Sunset Blvd, enades själarna i en kärlek för ett 60-tal som präglats av psykedelisk garage och brittisk hippiepop. På första singeln ”Catamaran/Long Journey” korsbefruktade de jangle-gitarrerna som populäriserats av The Byrds och Loves hallucinatoriska råhet. Sol, kärlek och en lagom dos (il)legala substanser och vi har Allah-Las i ett smakfullt nötskal som vi lånar vårt öra till med yttersta glädje.

Caviare Days
Caviare Days är ett psykedeliskt rockband grundat i New York av systrarna Lina & Maja Westin. Det låter välskräddat men ändå skitigt, ett sound som kastar sig mellan vulgär lyx och sofistikerad barfotadans, som att gifta rysk 20-talsdekadens med the Summer of Love 1967. Med energiska improviserande liveframträdanden framförs poetiska texter på stort allvar, men alltid med humor och självdistans i behåll.

Det självbetitlade debutalbumet gavs ut i Sverige tidigare i år och släpptes precis i USA och Canada, där det snurrat varmt på Collegeradiostationerna samt toppat flera listor. Albumet har dels producerats av Jorge Elbrecht i New York-baserade bandet Violens, samt av Mats Björke i svenska Mando Diao. Mastringen gjordes på legendariska Abbey Road Studios i London av Frank Arkwright, som tog till sig Caviare Days emellan the Smiths, Joy Division och Blur.

Förutom Lina & Maja på sång består bandets kärna av Timmy Grim på trummor, Marcus Arborelius på klaviatur och Boris Grubesic på gitarr.

Spelschema

21:30 Allah-Las (US)

Allah-Las är en kvartett från Los Angeles, USA bestående av Miles Michaud, Matt Correia, Spencer Dunham och Pedrum Siadation. Det självbetitlade debutalbumet kom ut på hösten 2012. Bandet bildades 2008 och är starkt influerade av 60-talets garage och psykadelika.

20:30 Caviare Days

Caviare Days startades av systrarna Maja och Lina Westin. Debutalbumet har dels producerats av Jorge Elbrecht i New York-baserade bandet Violens, samt av Mats Björke i svenska Mando Diao. Mastringen gjordes på legendariska Abbey Road Studios i London av Frank Arkwright, som tog till sig Caviare Days emellan the Smiths, Joy Division och Blur.

Konserter

Visa alla evenemang