http://debaser.se/kalender/11081/ Debaser Strand 2013-11-16 2013-11-16
Klubb
Datumet har passerat
Night Beds + Mountain Bird
Lör 16 NovStrand, stora scenen

Night Beds + Mountain Bird

Sthlm Indie

Lör 16 Nov 19-03 strand, stora scenen 20 år

Night Beds + Mountain Bird

DJs: Sthlm Indie med vänner

Winston Yellens Night Beds har med sitt fantastiska debutalbum Country Sleep visat, att han har rösten, låtarna och gåvan att nå in i både själ och hjärta. Han växte upp i Colorado Springs, men bor numera i Nashville dit han från början flyttade för att studera.

2006 bildade han Night Beds och släppte sina tre första EP-skivor mellan 2008 och 2011. Debutalbumet Country Sleep gick först ut till familj och vänner, sedan skickades en kopia vidare till Dead Ocean som gav ut singeln Even If You Tried inför släppet av debutalbumet.

Night Beds inleds med enbart en röst, ett 71 sekunder långt spår med en ljuv och följdsam ton som genast sätter skivans ömma anslag. Den ljuva singer/songwriter-popen är som balsam för trötta själar och ger oss en chans till andrum. Uppbackad av olika musiker och ett talangfullt öra för arrangemang är Winston Yellen och hans Night Beds här för att vagga dig in i tryggheten och få dig att drömma.

Mountain Bird
Det började som Adam Öhmans experimentella soloprojekt men utvecklades snabbt till ett likasinnat sexmannaband. Egna intryck av panikångest, självtvivel och krossade relationer kom att varvas med influenser som Bon Iver, James Blake och Explosions In The Sky. Slutprodukten? Ett sentimentalt och melankoliskt heavy pop/post-rock alter ego som på kort tid har skördat framgångar på åtskilliga musikbloggar och som även har hunnit vara förband åt Urban Cone. Singeln ”Caged” kvalade in på iTunes top 100-lista och ”Violent Night” har spelats på P3 under våren. Med blödande gitarrer och vackra ljudlandskap förmedlar Mountain Bird känslomässiga toner som lämnar starka avtryck.

Festivalrykten säger: "Mountain Bird för tankarna till tonårsrevolter och Fucking Åmål. Stämmorna påminner starkt om en ung Henrik Berggren, helt ovetande om vad som egentligen väntar. Det finns potential i massor"

Spelschema

21:30 Night Beds (US)

2006 bildade Winston Yellen Night Beds och släppte sina tre första EP-skivor mellan 2008 och 2011. Debutalbumet Country Sleep gick först ut till familj och vänner, sedan skickades en kopia vidare till Dead Ocean som gav ut singeln Even If You Tried inför släppet av debutalbumet.

20:00 Mountain Bird

Bakom projektet Mountain Bird står Adam Öhman. 2012 släpptes två singlar, "Violent Nights" och "Caged", där den senare hamnade på iTunes top 100. I maj 2013 släpptes debut-EP:n "Youth Blood Pt 1."

Konserter

Visa alla evenemang