http://debaser.se/kalender/11103/ Debaser Strand 2013-09-21 2013-09-21
Klubb
Datumet har passerat
Cayucas
Lör 21 SepStrand, stora scenen

Cayucas

Rumours

Lör 21 Sep 19-03 strand, stora scenen 20 år

Cayucas

+ Satellite Stories + Djs Klubb Rumours

Cayucas: Uttalas "ky-yook-us", är en liten avsomnad del i Californien som inte ändrat utseende under de senaste 50-åren. I början av 60-talet åkte stadens tuffaste surfare hit för att supa, slåss och spana in tänkbara ligg på den ökända lokala baren. Nu 2013 är också Cayucas ett utmärkt litet popband som detta år debuterade med albumet "Bigfoot". En platta full av det moderna Californien och fullmatad med romantik från Zach Yudin som är mannen bakom gruppens västkuststämning.

Självklart är Beach Boys en stor inspirationskälla men kanske inte lika tydligt som vi vant oss vid från andra popband som kommer härifrån. Här är det mer Simon and Garfunkel, Vampire Weekend, Beck, Hawaii och Calypso. Detta kan mycket väl vara årets mest solindränkta soundtrack till kärleken och sommarens allra skönaste fester. Kommer att räcka en bra bit in i indiansommaren.

I maj månad gjorde bandet ett mycket fint och bejublat framträdande på årets upplaga av Primavera i Barcelona.

Finlands Satellite Stories är ett levande exempel på att Skandinavien fortfarande besitter extremt goda kunskaper i ämnet pop. Nya låten "Campfire" från den kommande plattan "Pine Trails", ute 1 november, är en uppvisning i glittrande harmonier med plockgitarrer och tydliga beröringspunkter med Two Door Cinema Club.

DJs är Klubb Rumours

Spelschema

22:00 Cayucas (US)

Är ett utmärkt litet popband som 2013 debuterade med albumet "Bigfoot". En platta full av det moderna Californien fullmatad med romantik från Zach Yudin som är mannen bakom gruppens väskuststämning.

21:00 Satellite Stories (FI)

De energiska indiepopparna i Satellite Stories kommer från Oulu, Finland och består av Esa, Marko, Jyri och Olli-Pekka. Bandet har soundmässigt jämförts med Two Door Cinema Club och The Wombats, och släppte sitt debutalbum "Phrases to Break the Ice" 2012. Turnén i Japan sommaren 2012 sålde ut inom 3 månader, denna följdes av utsålda spelningar runtom i Europa, och albumet hamnade på förstaplats på Hypem.com.

Konserter

Visa alla evenemang