http://debaser.se/kalender/11260/ Debaser Strand 2013-11-23 2013-11-23
Klubb
Datumet har passerat
Mount Kimbie + Niva
Lör 23 NovStrand, stora scenen

Mount Kimbie + Niva

Def.

Lör 23 Nov 19-03 strand, stora scenen 20 år

Mount Kimbie + Niva

DJs: Def. gästas av Fatcash, Bulbul, och TJ Nelson

När Mount Kimbie för fem år sedan började göra väsen för sig från Cornwall och Brighton applicerades benämningen "post-dubstep" på duons ljudexperiment, och den har följt med ihärdigt sedan dess. Medan de skruvat och knappat ihop Warp-typiska alster på hyllade Crooks & Lovers samt på både föregående och efterföljande EP:s har genren de varit med och på ett sätt eller annat lagt grunden för fortsatt att växa, och har i processen gjort Mount Kimbie till en musikalisk angelägenhet modell större.

På det andra albumet Cold Spring Fault Less Youth har Campos och Maker växt ytterligare och även breddat Mount Kimbie-soundet för att innefatta just sådana liveaspekter som tidigare skrämt elektroniska akter, men som numera används som ett fascinerande fönster in i den elektroniska musikens värld, hur musiken skapas och hur dess skapare resonerar. Mount Kimbie står längst fram i denna utveckling, och gör det exemplariskt väl på scen genom att bjuda på en upplevelse utöver det vanliga CDJ-drivna.

“Bigger and bolder than their 2010 debut Crooks & Lovers” ****- Guardian

"Seeps with a distant brilliance" 9/10 – Clash

"Cerebral and arresting" – Mixmag 8/10

"The careful nuances, shuffling rhythms and strange emotions of their first outing, fine-tuned into something unmissable" NME 8/10

Efter giget tar klubben Def. över! Räkna med en festbomb.

DJs:
00.00 - Fatcash 
01.00 - BulBul & TJ Nelson (def)

Spelschema

22:00 Mount Kimbie (UK)

I början av 2009 släppte de sin debut-EP, Maybes via Hotflush. Efter det tog inte lång tid innan de hyllades av bloggar och toppade Soundcloud med following-siffror på över 2 miljoner. De har jobbat med stora namn som King Krule och tidigare nämnda James Blake och dessa samarbeten har omfattat levande instrument tillsammans med en stärkt entusiasm för elektronik musik.

21:00 Niva

Christian Niva kommer från Stockholm och har gjort remixer åt bland andra Palpitation och The Concretes. 2011 släppte han EPn ”Feverish Dreams”.

Konserter

Visa alla evenemang