http://debaser.se/kalender/11314/ Debaser Strand 2013-11-01 2013-11-01
Klubb
Datumet har passerat
STRFKR + Pixie Carnation
Fre 1 NovStrand, stora scenen

STRFKR + Pixie Carnation

HEM!

Fre 1 Nov Stora: 19-03
Bar Brooklyn: 18-03
strand, stora scenen 20 år
Evenemang på Facebook.
indie pop indietronica

STRFKR + Pixie Carnation

The Winner + Allting På! + Pelle Höök + Alexander Henriksson + Clara Gyökeres + Debaser Kontoret + Morrissey-fest i Bar Brooklyn

Det dansanta och melodiösa Portlandbandet Starfucker, eller STRFKR som de brukar kalla sig när de är på turné gav 2011 ut plattan Reptilians" på Polyvinyl. En uppvisning i rytmiska trumbeats och som live brukar få dansgolv att bölja fram och tillbaka. Vissa beröringspunkter med MGMT finns, men multiinstrumentalisten Josh och hans bandkamrater är bara lite mer tyngda av stundens allvar och tankar kring bortgång och sorg. Fint så, vilket gör det hela något mer återhållsamt än nyss nämnda band utan att för den skull förlora känslan för närheten till dansgolvet.

Våren 2013 släpptes uppföljaren "Miracle Mile" som tidningen Gaffa gav det höga betyget 5/6 och beskrev det hela på följande vis. "Miracle Mile är ett hantverk där samtliga musikaliska element verkar i perfekt symbios. STRFKR är fullt medvetna om sin kapacitet och har tämjt kreativitetens rytande tiger till att sitta fint. Tillsammans har kvartetten utformat ett album vars själ består av alternativa synthar, Josh Hodges vemodiga stämma och på sina ställen även muskulösa gitarrer."

Fredagen den 1 november är turen kommen till Debaser Strand för alla er som är beredda på att kliva in i denna musikaliska hypnos som stavas STRFKR.

PIXIE CARNATIONDet finns en oskriven tes som visar på Sverige som en del av hjärtat i den europeiska popkulturen. Ett snabbt sätt att ta pulsen på denna är att bekanta sig med bandet Pixie Carnation som med inspirerande tveklöshet visar oss att den nordiska musikaliteten i högsta grad lever vidare. Frågar man bandet själva vad som personifierar Pixie Carnation’s musik, skulle svaret bli att det mesta kretsar kring öppna ackord, stråkarrangemang och klassiska rockinfluenser. 
DJ-TÄVLING!I sann HEM-anda ger vi nu en av våra gäster tillfället att själv helt och hållet styra festen från DJ-båset! Låt oss presentera HEM:s alldeles egna DJ-tävling där vinnaren får äran att spela på bästa möjliga tid på stora dansgolvet. Vinnaren kommer att spela den 1 nov på den utannonserade kvällen då även STRFKR spelar live. All info om tävlingen här: http://www.debaser.se/nyheter/1631/

Spelschema

22:00 STRFKR (US)

STRFKR kommer från Portland, Oregon, och startades 2007 som Joshua Hodges soloprojekt men han kom snart att få sällskap. 2008 släppte de sitt självbetitlade debutalbum och 2011 kom plattan "Reptilians" som följdes av "Miracle Mile" 2013.

21:00 Pixie Carnation

Pixie Carnation är ett rockband från Malmö. De bildades 2007 av barndomskompisarna Tobias Hellkvist och Ola Pålsson, men består även av Lars Kjelldén, Kristoffer Rudberg och Niklas Larsson. 2009 släppte sin debut-EP ”Fresh Poems”. 2013 kom "The New World Record".

Konserter

Visa alla evenemang