http://debaser.se/kalender/11661/ Debaser Strand 2013-10-11 2013-10-11
Klubb
Datumet har passerat
Henric De La Cour
Fre 11 OktStrand, stora scenen

Henric De La Cour

Fre 11 Okt 19-03 strand, stora scenen 20 år
Evenemang på Facebook.
synthpop industrial

Henric De La Cour

Filmvisning på Bio Rio, konsert och klubb på Debaser Strand Dj: Fredrik Strage

Bio Rio och Debaser Hornstulls Strand bjuder in till en helafton med tema Henric de La Cour. På Bio Rio premiärvisas Jacob Frössén nya dokumentär "Henric de la Cour", om musikern och sångaren som slog igenom med bandet Yvonne på 90-talet. Efter filmen fortsätter kvällen på Debaser Hornstulls Strand där Henric de la Cour spelar live på scen. DJ:ar på Debaser gör bland annat Fredrik Strage och även på Rio börjar kvällen med musik i salongen. Din biobiljett ger fritt inträde till konserten och förtur i kön på Debaser!


HENRIC DE LA COUR
En film av Jacob Frössén

SLUTSÅLT! Filmvisningen på fredag 11 okt är slutsåld.
Se filmen med efterföljande samtal med Henric på extrainsatt visning söndag 13 okt! Mer info och biljetter via www.biorio.se

”Jag har alltid haft inställningen att min musik ska låta mer som en begravning än som ett födelsedagskalas” Henric de la Cour

Henric de la Cours mörka och expressiva musik handlar inte bara om show eller subkultur. Diagnostiserad sedan barnsben med cystisk fibros har Henrics texter och inställning till livet färgats av den obotliga och allvarliga sjukdomen.
Vi får följa musikern och sångarens reflektion över en sjukdom han har försökt gömma under lång tid. Filmen handlar om att komma till rätta med sin egen dödlighet, att fördriva mörker med mörker, och om musiken som ett personligt överlevnadssätt.

Henric de la Cour slog igenom med bandet Yvonne på 90-talet och under 00-talet med Strip Music. Filmaren Jacob Frössén har följt de la Cour i fyra år. Han har tidigare gjort den uppmärksammade filmen En film om Olle Ljungström och utgör ena halvan av gruppen Skriet.

Det har gått nästan 20 år sedan Henric de la Cour debuterade med Eskilstunabandet Yvonne. 20 år som tagit honom igenom Yvonne via Strip Music för att 2011 äntligen solodebutera med sitt självbetitlade album som fick strålande kritik världen över med ett sound som definitivt var mer avskalat och mörkare än de tidigare banden där han medverkat.

2013 är Henric äntligen tillbaka med uppföljaren som fått namnet "Mandrills".
En skiva som är en mörk, dystopisk och känsloladdad resa fylld med starka
personliga texter och en alltid lika närvarande Henric. Hans fantasiska röst och
karisma är det som alltid tilltalat hans fans och allt återfinns fångat på "Mandrills".
Hans absolut starkaste skiva hittills.

"Mandrills" är inspelad i Barnhus Zoo i Stockholm under 2012-2013 och precis som debutalbumet producerad av forna Yvonne bandkamraten Rikard Lindh. För mastring står Hans Olsson-Brookes/Svenska Gramofonstudion i Göteborg.

Välkommen Henric! Kvällen är din!

Spelschema

22:00 Henric De La Cour

Henric De La Cour släppte sitt självbetitlade debut-soloalbum i oktober 2011. Han är bland annat känd från bandet Yvonne som bildades 1993 och Strip Music som han startade efter att Yvonne splittrats 2003. 2013 kom Henric äntligen tillbaka med uppföljaren som fått namnet Mandrills.

Konserter

Visa alla evenemang