https://debaser.se/kalender/11740/ Debaser Slussen 2013-07-30 2013-07-30
Klubb
Slutsålt
Suicidal Tendencies
2013-07-30Slussen, stora scenen

Suicidal Tendencies

Tis 30 Jul Inne 19-03
Ute: 15-03
slussen, stora scenen 18 år

Suicidal Tendencies

+ Dr Living Dead!

Karismatiska sångaren Mike Muir som lett hardcore/thrash bandet Suicidal Tendencies från LA i snart trettio år brukar räknas in bland de där stökiga killarna i klassen som har svårt att samarbeta med sina kompisar. Bland de som lämnat klassrummet efter att "Cyco Miko" pekat med hela handen hör musiker som har spelat, och spelar, med stora band som Metallica (Robert Trujillo), Bad Religion, A Perfect Circle, Guns N' Roses, Nine Inch Nails och The Offspring.

2009 såg vi bandet på West Coast Riot-festivalen i Göteborg och i april släppte bandet albumet "13" en albumtitel som syftar på de antal år det tog att spela in uppföljaren till ”Free your mind and save my soul”. Plattan inleds med "Shake it Out" där vi hör Mike vråla "Come on shake it out everbody" på ett neurotiskt och energiskt sätt som den "Cyko Miko" han är, och kallar sig.

Att det som sagt var är runt trettio år sedan bandet släppte sitt självbetitlade debutalbum är svårt att tro. Energin och attacken återfinns fortfarande och vi gissar att Suicidal Tendencies fortfarande influerar en rad metalband världen över.

I slutet av juli gästar dessa crossover veteraner Sverige för första gången för några klubbspelningar. Debaser i Malmö och Debaser Slussen i Stockholm är platserna för dessa unika klubbgig.

Dr Living Dead!
Dr Living Dead från Stockholm, bandet med sin karaktäristiska gröna maskot, släppte sin första demo "Trash after Death" 2007 och fick kort därefter spela förband till Slayer och sticka på turné i Brasilien! Fyra år senare gick de in studion för att spela in debutplattan tillsammans med Fred Estby (Dismember, Carnage, Necronaut). En platta som innehåller 16 låtar där endast en låt klockar in över tre minuter.

Men en förkärlek för thrash, gore, aliens, skräck samt klassiska kultfilmer ser vi ibland bandet posera i skelettmasker med bandanas. Självklart har bandet också tagit sig artistnamn som Dr. Rad (bas), Dr. Dawn (trummor), Dr. Toxic (gitarr) och Dr. Ape (sång).

Spelschema

21:00 Suicidal Tendencies (US)

Crossover thrash-bandet Suicidal Tendencies bildades 1981 i Los Angeles av bandets frontman Mike Muir, den enda permanenta medlemmen i bandet. Suicidal Tendencies har nu hunnit släppa nio studioskivor och bandets nionde, "13", kom i mars 2013 och är deras första skiva med originalmaterial sedan 2000.

20:00 Dr Living Dead!

Dr Living Dead! är ett thrash/crossover-band från Sverige. 2010 spelade de in debutalbumet och har även hunnit med att turnera i Brasilien och supportat Slayer.