http://debaser.se/kalender/12034/ Debaser Medis 2013-10-11 2013-10-11
Klubb
Datumet har passerat
Kaah
Fre 11 OktMedis, stora scenen

Kaah

Rumours

Fre 11 Okt 19-03 medis, stora scenen 20 år
Evenemang på Facebook.
soul funk

Kaah

DJs: Rumours + YRS TRULY m.fl

På Mosebacketerrassen den 7 augusti gjorde Kaah sin enda Stockholmsspelning i sommar tätt följt av ett framträdande på årets upplaga av Way Out West. Samma dag släpptes också den svenska soulkungens nya album "Matcha din look". Konserten på terrassen fick full pott i DN där Mattias Dahlström tyckte Kaah var fenomenal i sin comeback och utsåg honom till Sveriges störste soulartist. SVDs Stefan Thungren skrev "Det är så här Prince borde ha låtit på Skeppsholmen i söndags".

Notera konsertstart kl 23.00!

Singeln ”Vill bara leka mer” släpptes i mitten av februari 2013 och utsågs direkt till "veckans bästa add" av Musikguiden i P3 och SVT:s PSL skrev att "redan med första singeln från den oerhört efterlängtade kommande skivan visar han det svenska popgardet var hitskåpet ska stå".

I början av 2012 blev Kaah den första artisten som Petter och Dj Sleepy knöt till sin nya skivetikett Baba Recordings. Petter har varit ett stort fan av Kaah ända sedan de samarbetade i låten "Du vet att jag gråter" på Petters skiva "Mitt sjätte sinne" 1998.

- Jag anser Kaah vara förfiguren till hela den nya soulpopvågen av fantastiska artister som just nu dominerar i Sverige, säger Petter i ett pressmeddelande om värvningen.

Kaah har innan det längre uppehållet gett ut fem album varav fyra under namnet Kaah: Kaahlender, Soulrebell, Beats, melodier & Baby Kaah och Jideblasko International. Han stora hit "Dom tittar när jag dansar" från 2001 är nog den låt vi minns bäst tillsammans med den oerhört vackra låten "Innan du går" från plattan "Jideblasko International".

Recensioner från nya plattan:

”Matcha din look” är rent musikaliskt en glödande och renodlad kärleksförklaring till analog soul, funk och r’n’b. Få andra svenska artister kan sjunga ”baby” som Kaah. Eller namndroppa Teena Marie i en text utan att det blir krystat."
4/5 Aftonbladet/Markus Larsson

"Efter sex års tystnad och ett liv som redovisningskonsult så var Sveriges svar på Prince tillbaka. Inte sedan Orups glansdagar har funk varit så poppigt och glädjefullt i detta avlånga land."
5/6 Gaffa/Daniel Hånberg Alonso

4/5 Norra Västerbotten

8/10 Sonic

Vi är mycket glada att kunna hälsa Kaah välkommen tillbaka till de stora scenerna där han hör hemma.

Biljetter ute nu!

Spelschema

23:00 Kaah

Kaah, eller Peter som han heter, är född i Göteborg men uppvuxen i Norrköping. Kaah har givit ut fem album varav fyra under namnet Kaah: Kaahlender, Soulrebell, Beats, melodier & Baby Kaah och Jideblasko International. Albumet "Matcha din look" släpptes i augusti 2013 via BABA Recordings/Sony Music.

Konserter

Visa alla evenemang