http://debaser.se/kalender/12149/ Debaser Strand 2014-04-10 2014-04-10
Klubb
Datumet har passerat
Metronomy + Woman’s Hour
Tor 10 AprStrand, stora scenen

Metronomy + Woman’s Hour

Tor 10 Apr 19-01 strand, stora scenen 18 år (13 år med målsman)
Evenemang på Facebook. Ät i Calexico's innan giget och gå förbi kön!
new wave electro pop

Metronomy + Woman’s Hour

Monstera presenterar:

Metronomy släpper nya albumet "Love Letters" i mars. Månaden efter väntar exklusiv klubbspelning i Stockholm! 

Metronomy kommer tillbaka till Sverige den 10 april, precis en månad efter det att nya albumet "Love Letters" släppts. Det nya albumet spelades in i den analoga London-studion Toe Rag (The Kills, Supergrass, The White Stripes med flera) och sångaren Joe Mount har sagt att influenserna denna gång kommit från klassiska band som The Zombies, Love och Sly & The Family Stone, men också från hans nyfunna roll som pappa. 

Första smakprovet från Metronomys kommande femte fullängdsalbum är den härligt medryckande singeln "I'm Aquarius". 

Läs även om giget bland Totally Stockholms gig previews.

Spelschema

21:00 Metronomy (UK)

Metronomy började som ett enmansprojekt av multiinstrumentalisten Joseph Mount 1999. Bandet växte så småningom och består idag, förutom Mount, av Oscar Cash (keyboard, saxofon, sång), Gbenga Adelekan (bas, sång) och Anna Prior (trummor, sång). Genren är elektronisk, men elektroniken blandas upp med funkbasar och stråkmattor. Det är atmosfäriskt och melankoliskt med trallande melodier. Förutom att ha släppt tre studioalbum har bandet remixat låtar till bland annat Franz Ferdinand, Gorillaz och Lady Gaga m.fl. och agerat supportakt till Coldplay. 5 mars släpps nya albumet ”Love Letter”.

20:00 Woman's Hour (UK)

Woman's Hour är ett fyrmannaband från London som började spela ihop 2011. Det dröjde inte länge innan de omnämndes som ”The perfect 2011 indie guitar group”. Med en blandning av afropop, dub, krautrock och shoegaze har de uppmärksammats av både Pitchfork och BBC. Singeln ”Her Ghost” släpptes tidigare i år och var kvartettens första släpp på Secretly Canadian, efter att de under 2013 bland annat öppnat för Volcano Choir och även uppmärksammats på flera bloggar. Nu har bandet gått ut med detaljer kring fullängdsdebuten ”Conversations” som planeras att släppas i juli.

Konserter

Visa alla evenemang