http://debaser.se/kalender/12155/ Debaser Strand 2013-10-08 2013-10-08
Klubb
Datumet har passerat
Washed Out + Amateur Best
Tis 8 OktStrand, stora scenen

Washed Out + Amateur Best

Tis 8 Okt 19-01 strand, stora scenen 18 år
chillwave

Washed Out + Amateur Best

I Break Horses Dj-set

Ernest Greene som går under namnet Washed Out, och som släpper sina plattor på Sub Pop, har gått från något så ovanligt som instrumental hiphop till chillwave. En slags svävande och ambient värld som omger sig av samplingar med förföriska melodier som gör att du hamnar i ett slags tillstånd av att vara i din alldeles egna lilla inbillade värld. En värld som beskrivs som de fantasilandskap vi läst om i Tolkien’s böcker och i C.S. Lewis’ "Narnia". Om du inte är bekant med dessa böcker kan du istället tänka dig nattliga promenader i ett stilla duggregn på hemväg från en klubb i en storstad någonstans. Det fungerar minst lika bra.

På sin andra platta "Paracosm" har detta enmansprojekt i takt med att Ernest Greene utvecklats som låtskrivare gått från i stort noll instrument på debuten till att innehålla runt 50 olika på uppföljaren. Här kan vi tex höra gamla keyboards som Mellotron, Chamberlin, Novatron, och Optigan.

2011 såg vi denna psykadeliska blomsterbukett för första gången på det årets upplaga av Hultsfredsfestivalen. Nu kommer Washed Out, som ofta hamnar i samma fack som Chad Valley, till Debaser Strand och svensk klubbmiljö.

Öppnar upp gör Amateur Best, även känd som Primary 1. 2013 släppte han albumet "No Thrills" via Double Denim Records och de goda orden lät inte vänta på sig:

"An album that confirms Flory as one of the great unsung innovators of the genre. Buy this." The Sunday Times

"An album that marries hooks and heart to soul-satisfying ends." Pitchfork.

"An incredible album". Huw Stephens, Radio 1

Spelschema

21:30 Washed Out (US)

Washed Out kommer från Georgia i USA och släpper sina skivor på Sub Pop. "Paracosm" från 2013 är uppföljaren på debuten "Within and Without" från 2011.

20:30 Amateur Best (UK)

Konserter

Visa alla evenemang