http://debaser.se/kalender/12592/ Debaser Strand 2013-12-27 2013-12-27
Klubb
Datumet har passerat
Anna Järvinen + Hans Appelqvist
Fre 27 DecStrand, stora scenen

Anna Järvinen + Hans Appelqvist

Fre 27 Dec 19-03 strand, stora scenen 20 år
Evenemang på Facebook.
indie pop pop

Anna Järvinen + Hans Appelqvist

Djs: Smärtan & Smygarn med vänner

Anna Järvinen föddes 1970 i Helsingfors men flyttade som sexåring till Sverige. Hon sjöng i bandet Granada fram tills att det splittrandes 2003 och hennes stora genombrott kom med soloalbumet Jag fick feeling 2007. Skivans luftigt vackra ljudbild med bandets flyhänt lyhörda spel och Annas poetiska texter gjorde albumet till årets stora kritikerfavorit. Sonic kallade det för "den mest förlösande svenskspråkiga debuten sedan Känn ingen sorg för mig Göteborg".

2009 släpptes den minst lika hyllade uppföljaren Man var bland molnen. Jan Gradvall skrev "Anna Järvinen kliver här fram som en av Sveriges mest originella och begåvande artister" och albumet nominerades till tre Grammis. Två år senare fullbordades 2011 den kreativt häpnadsväckande trilogin med Anna själv tredje. På samtliga album har hon samarbetat med musiker från Dungen och sommaren 2012 gav hon sig ut på turné som support till Lars Winnerbäck. 2012 deltog Anna Järvinen i Melodifestivalen med låten Porslin som gick rakt in i musikälskarnas hjärtan och blev ytterligare ett steg mot en bredare publik.

Anna Järvinen arbetar för tillfället med sitt fjärde album.

Hans Appelqvist (Live: ca 20.30)
Hans Appelqvist från Malmö försätter betraktaren i ett rum där vi får vandra genom okända världar där man inte kan vara säker på vad som är dröm och vad som är verklighet och på det viset får han oss också att möta oss själva. 

Den här vandringen är något som juryn i P3 Guld, Nöjesguiden och Manifestgalan har fått upp ögonen för då samtliga har givit Hans pris. Han hamnade också längst upp på listan ”Årets Bästa Skivor 2011”, något som inte många artister lyckas med, nämligen bara en, och den artisten är just Hans Appelqvist.

Spelschema

21:30 Anna Järvinen

Anna Järvinen har en bakgrund i bandet Granada och solodebuterade 2007 med det kritikerrosade albumet Jag fick feeling. Sedan dess har ytterligare två album, Man var bland molnen (2009) och Anna själv tredje (2011) kommit.

20:30 Hans Appelqvist

2002 albumdebuterade han med "Tonefilm" som är ett tämligen elektroniskt album som innehåller flera samplingar ur filmer och andra dialoger och monologer. Sedan dess har han hunnit med några släpp, varav "Sjunga Slutet Nu" från 2011 blev årets bästa album enligt kiritker.se.

Konserter

Visa alla evenemang