http://debaser.se/kalender/12898/ Debaser Medis 2014-02-26 2014-02-26
Klubb
Datumet har passerat
Frank Turner & The Sleeping Souls
Ons 26 FebMedis, stora scenen

Frank Turner & The Sleeping Souls

Ons 26 Feb 19-01 medis, stora scenen 18 år (13 år i målsmans sällskap)
Ni som bokar bord och äter varmrätter i restaurangen går före i kön!
folk folk punk alternative rock

Frank Turner & The Sleeping Souls

+ Andrew Jackson Jihad + Ducking Punches

Ett uppbrott från ett långvarigt förhållande, 1,400 brandbomber till livespelningar, ett AIM Awards-pris 2011 för bästa liveakt, en OS-invigning, ett fullsmockat Wembley och fyra hyllade album senare kommer den brittiska folkmusikern Frank Turner tillbaka till Sverige. I somras gjorde han tillsammans med The Sleeping Souls, på den utsålda Bråvalla Festivalen (50.000), ett mycket bejublat framträdande. Med sig till Debaser Medis har han låtarna från sitt femte, mest personliga studioalbum hittills, "Tape Deck Heart", som har det återkommande temat "förändring".

Och ni som har följt Turner sedan solodebuten 2005 har fått se hur punkpoeten (och den före detta frontmannen i bandet Million Dead) sakta förvandlats till någon slags "popstjärna". (Även om Turner så klart aldrig skulle beskriva sig själv som det.) Han föredrar ordet "entertainer", med sin tradition av vaudeville, teater och varieté, och ser sig fortfarande som en del av den undergroundscen som han också kommer ifrån. Punken har alltid varit en hörnsten i hans musik.

Det kommer bli uptempo-musik med en mörk själ. Med största sannolikhet en galen festivalstämning, med allsång och med fotstamp!

Biljetter ute nu!

Läs även om giget bland Totally Stockholms gig previews.

Spelschema

21:00 Frank Turner (UK)
20:00 Andrew Jackson Jihad (US)

Andrew Jackson Jihad bildades 2004 av kärnmedlemmarna Sean Bonnette och Ben Gallaty, hemmahörande i Phoenix, Arizona. Bandet spelar folkpunk och har bland annat blivit uppmärksammade för sina makabra texter. 2005 kom debutalbumet ”Candy Cigarettes and Cap Guns” och året därpå spelade de på New Times Music Showcase och nominerades till ”Best americana band”, samma år vann de priset ”Best of Phoenix”. Bandet har sedan dess släppt en rad studio- och livealbum och är nu återigen aktuella med nytt material och en Europaturné.

19:20 Ducking Punches (UK)

Ducking Punches startade som ett soloprojekt av musikern Dan Allen men består numera av ett fullband med medlemmar från bland annat Other Half, Manbearpig och Bad Ideas. Ducking Punches är med sin folkpunkrock aktuella med nytt album i februari. ”Dance Before You Sleep” har beskrivits som ett album fyllt av råa känslor och briljanta arrangemang. Bandet är även aktuellt som supportakt till Frank Turner på hans Europaturné.

Konserter

Visa alla evenemang