http://debaser.se/kalender/13080/ Debaser Medis 2014-03-22 2014-03-22
Klubb
Datumet har passerat
Vit Päls + Det stora monstret
Lör 22 MarMedis, stora scenen

Vit Päls + Det stora monstret

indie pop

Vit Päls + Det stora monstret

DJs: Klubb King Kong + Klubb Popaganda

Club King Kong och Klubb Popaganda bjuder in till vårens fetaste popfest med Vit Päls och Det Stora Monstret! 

Malmöbandet Vit Päls har funnits sedan 2004 och hade från början endast en medlem: CarlJohan Lundgren. På Canarie Records släpptes hans fyra första EP:s som bestod av lo-fi material inspelat hemma i sovrummet. 

Vit Päls växte med tiden till ett storband på nio medlemmar och en fullängdare med 21 låtar spelades in. 2010 slog Vit Päls igenom med den lika skeva som kritikerhyllade debuten ”Nu var det i alla fall så”. Med kombinationen av texter som inte går att värja sig mot tillsammans med udda och självklara popmelodier, vann de snart en stor anhängarskara och blev en viktig del av den svenska popscenen.

Bandet har gjort succé på spelningar som Way Out West, Popaganda mm, med sina energisprakande och medryckande liveframträdanden med full närvaro och inbjudande samtal med publiken. Hösten 2013 släpptes ny skiva Ägd. Låten ”Sov hos mig i natt” spreds snabbt i sociala medier och fick snart rotation på P3. 

Det Stora Monstret
Ibland görs musik som ger hopp om att musiken inte är död, att den fortsätter utvecklas och att livet har en mening värd att besjungas. Det Stora Monstrets tunga poplåtar med dess spröda, vassa lyrik och bitterljuva melodier är precis sådan musik. Under namnet Det Stora Monstret framför Jacob Johansson med band sina sånger med en träffsäker innerlighet och en angelägenhet så stark att den tvingar dig att stanna upp och lyssna. Debutalbumet har spelats in och producerats av Jacob och producenterna Filip Leyman (Anna Von Hausswolff) och Christoffer Berg (Fever Ray, Depeche Mode, The Knife, m.fl.). Missa inte framtidens hopp!

22 januari släppte Det Stora Monstret sitt självbetitlade debutalbum som har blivit otroligt hyllat. En skiva som Gaffa kallar ”årets svenska debut”!

Gaffa betyg 5/6, Nöjesguiden betyg 5/6 - "Särskilt Kolibrins vingar och Sätt att hålla ut har den där överväldigande närheten att man vill spela dem om och om igen, först för sig själv och sedan för sin omgivning.", DN betyg 4/5, UNT betyg 4/5 - "Bättre än Kent", SMP betyg - 4/5, NA betyg - 4/5

DJ-båsen på Medis fylls denna kväll av såväl Popagandas som King Kongs eminenta DJs. Det blir alltfrån twee till techno och säkerligen en hel del överraskningar. Club King Kong arrangeras av Kulturföreningen Donkeyboys i samarbete med ABF Stockholm. 

Läs även om giget bland Totally Stockholms gig previews.

Spelschema

23:00 Vit Päls

Malmöbandet Vit Päls har funnits sedan 2004 och hade från början endast en medlem: CarlJohan Lundgren. Vit Päls växte med tiden till ett storband på nio medlemmar och en fullängdare med 21 låtar spelades in 2009. Minialbumet Studio Möllan Sessions och fullängdalbumet Nånstans Ska Man Va följde. 2013 kom bandets senaste tillskott, Ägd. Ett album med udda lösningar som snillrikt binds ihop med deras egensinniga sound.

22:00 Det Stora Monstret

Det Stora Monstret är tunga, mörka men optimistiska poplåtar på svenska av Jacob Johansson. Efter första singeln ”Elastiska” kom EP:n "Fatta Eld" 2012. Det självbetitlade debutalbumet kom i januari 2014.

Konserter

Visa alla evenemang