https://debaser.se/kalender/13343/ Debaser Medis 2014-02-21 2014-02-21
Klubb
Datumet har passerat
Etno Clash! Ska 'n' Ska + Awaj Collective
2014-02-21Medis, stora scenen

Etno Clash! Ska 'n' Ska + Awaj Collective

Etno Clash! Ska 'n' Ska + Awaj Collective

Djs: Etno Clash feat. Sandra Bergman, DjNico, Flaskpost

Sandra Choco Canel Bergman ligger bakom klubben Etno Clash som, vilket hör på namnet, bjuder på kvällar med världsmusiken i fokus. Den 21/2 arrangeras en kväll på Debaser Medis och två riktigt bra band står på scen:

SKA 'N' SKA

SKA'N'SKA bildades 2005 i Stockholm och har kommit att bli ett av Sveriges mest anlitade och framstående skaband. Den euforiska mixen av ska, gipsy punk, reggae och latin har sedan starten lockat och bibehållit en hängiven publik nationellt såväl som internationellt.

Höjdpunkterna är många, men värt att nämnas är Grammisgalan, Öland Roots, Boomtown Fair (UK), featuring Eek-A-Mouse på Kägelbanan och Göta Källare, S!esta Festivalen, Möllevångsfestivalen, som förband till Yellowman, Karamelo Santo och Pantheón Rococó och många fler oförglömliga konserter runtom i Sverige, Norge, Tyskland och England. Under åren har SKA'N'SKA släppt ett antal singlar och EP:s. 2010 släppte SKA'N'SKA sitt debutalbum Gunshot Fanfare.

AWAJ COLLECTIVE

Āwāj Collective! Levererar dansanta och inspirerande låtar med rötterna i reggaemusiken. Roots, ska och dancehall varvas med bandmedlemmarnas egna musikaliska influenser - allt ifrån soul och hip hop till allsköns världsmusik. Āwāj betyder ljud på nepali och när bandet spelar blir det en massa av den varan - från såväl scenen som publiken. Budskapet om ökad medmänsklighet återkommer i låtar som Love is all, Recipe for love och Care less medan Good vibez också kännetecknar atmosfären på bandets konserter - under åren bland annat på Fasching, Mosebacke, Stampen, Nyfiken Gul, Babajan, Cyklopen och många fler. Āwāj uttalas Awadj!

Resident Sandra Choco Canel Bergman spelar skivor hela kvällen vilket innebär en eklektisk cocktail av balkan, kletzmer, beats, funk, grime, jazz, bossa nova mm.

Djnico förstärker i baren mellan varven, sedan 90-talet har han levererat en galen och dansant blandning som varken kan definieras av geografi eller genre. Hiphop från Oran, electro cumbia, angolansk techno, rysk ska, klezmer rock och brasiliansk funk binds samman av den röda tråden - rytm och dansglädje!

Han har sammanställt flera kritikerrosade samlingsskivor och gjort bejublade spelningar i USA, Ryssland, Frankrike, Danmark, Senegal och runt om i Sverige. Han har varit resident dj på klubbar som Outernational, Re;Orient club, Bollywood Ballroom mm. Polera mustaschen, på med sjömanskostymen, ta fram bastkjolen och låt dig tappa fattningen till musik du inte ens visste existerade.

På dansgolvet från 00-03 kommer Flaskpost att bjuda på ett klassiskt Debaserdansgolv:

Ett meddelande utan avsändare, som flyter över haven endast för att spridas: Flaskpost. Det var tanken som slog Alexander Käsemann och Robert Aidehag när de en sommarnatt på kajen vid Gamla Stan, satt och funderade över varför det spelas så mycket musik som inte känns? Och till tonerna av ankornas kvackande och med öl som sällskap bestämde de sig för att bli Sverige största indiepop- och electro-dj:s. Nu är de på god väg, och sedan den sommarnatten med ankorna har de rest runt i Sverige för att få alla att dansa till musiken som känns. Allt från The Smiths,Broder Daniel, Håkan Hellström och Bastille är vad de utlovar, och dansa är vad du kommer att göra.

Läs även om giget bland Totally Stockholms gig reviews.

Spelschema

22:00 Awaj Collective

Āwāj Collective! Levererar dansanta och inspirerande låtar med rötterna i reggaemusiken. Roots, ska och dancehall varvas med bandmedlemmarnas egna musikaliska influenser - allt ifrån soul och hip hop till allsköns världsmusik. Āwāj Collective har under åren haft konserter på Fasching, Mosebacke, Stampen, Nyfiken Gul, Babajan, Cyklopen och många fler.

23:00 SKA'N'SKA

SKA'N'SKA bildades 2005 i Stockholm och har kommit att bli ett av Sveriges mest anlitade och framstående skaband. Den euforiska mixen av ska, gipsy punk, reggae och latin har sedan starten lockat och bibehållit en hängiven publik nationellt såväl som internationellt. Under åren har SKA'N'SKA släppt ett antal singlar och EP:s. 2010 släppte SKA'N'SKA sitt debutalbum Gunshot Fanfare och 2012 kom senaste singeln Money.