https://debaser.se/kalender/13655/ Debaser Strand 2014-06-06 2014-06-06
Klubb
Datumet har passerat
Lindi Ortega + Sink Ships
2014-06-06Strand, stora scenen

Lindi Ortega + Sink Ships

Fre 6 Jun 19-03 strand, stora scenen 20 år

Lindi Ortega + Sink Ships

FKP Scorpio presenterar:

Lindi Ortega besöker Bergenfest 2014 i Norge, med artister som Lana Del Rey, Franz Ferdinand och Blondie, och passar även på att boka in två exklusiva spelningar i Sverige.

Lindi Ortega är en stjärna på uppgång inom country-världen. Toronto-född, numera boende i Nashville. Erfarenheten att bo i musikstaden har färgat artistens känsliga själ och satt sin prägel på nya albumet Tin Star. Skivan handlar om att övervinna hinder och att arbeta som musikens tjänare mot alla odds. Låtarna har teman som är typiska från klassisk country - ensamhet, olycklig kärlek, uppbrott och åtrå - men med en samtida twist. Uppbackad av Grammy-nominerade producenten Dave Cobb följer Ortega upp de kritikerrosade albumen Little Red Boots från 2011 och 2012 års Cigarettes & Truckstops. Tin Star vidareutvecklar Ortegas distinkta röst och välslipade låtskrivande ytterligare och målet är att lyfta nivån en nivå med varje skiva hon gör och att pusha sig själv till att uppnå det perfekta albumet. Att arbeta med nya musiker på varje skiva har givit energi och erfarenhet. Till er som älskar magin av stjärnor på uppgång - missa inte Lindi Ortega live.

”Om Miss Li skulle växla in pÃ¥ ett spÃ¥r som var lite mer rockabilly och americana skulle hon kunna hamna i närheten av Lindi Ortega. De har snarlika röster – av den där genomträngande  sorten – och samma slags frejdiga energi, även om kanadensiska Lindi Ortega (numera bosatt i Nashville) är en mer coolt laidback scenpersonlighet än Miss Li.” - Dan Backman, SvD

Läs även om giget bland Totally Stockholms gig previews!

Spelschema

22:00 Lindi Ortega (CA)
21:00 Sink Ships (DK)

Sink Ships är ett independent lo-fi alt-country band bildat i Köpenhamn 2009. Bandet består av två australiensare, en kanadensare, en svensk och en dansk och har spelat med band som Cass McCombs, David Eugene Edwards (Wovenhand/16 Horsepower) och Pete Molinari.