http://debaser.se/kalender/14106/ Debaser Strand 2014-11-14 2014-11-14
Klubb
Datumet har passerat
Tune-Yards + Naphta Sings
Fre 14 NovStrand, stora scenen

Tune-Yards + Naphta Sings

Fre 14 Nov 19-03
Happy Hour: 19-20
strand, stora scenen 20 år (18 år med förköpsbiljett)
Evenemang på Facebook. Ät innan konserten, Boka bord!
pop

Tune-Yards + Naphta Sings

DJs: Fritz's Corner med vänner

tUnE-yArDs kommer till Debaser Strand med nya tokhyllade albumet "Nikki Nack" i ryggen!

Merrill Garbus har framträtt under namnet tUnE-yArDs sedan 2009 och det bandnamnet har alltid varit synonymt med nyskapande. Antingen har det med hennes explosiva uppträdanden att göra, eller så är det hennes alltid överraskande vägval i låtarna. Debuten BiRd-BrAiNs fick uppmärksamhet av bland andra The New York Times som kallade Merrill Garbus för en självsäker "do-it-yourselfer". 2011 kom andra albumet, w h o k i l l, och samarbeten med Yoko Ono och ?uestlove. 

Trejde albumet kom till på ett helt annat sätt. Merrill fann sig själv tom på idéer efter uppståndelsen med  w h o k i l l. Men genom hårt arbete i studion formades tillslut plattan Nikki Nack. På Nikki Nack har Garbus låtskrivande blomstrat och låtarna är en genial uppvisning på hur modern teknik kan kombineras med element från förr. 

8.1/10 Pitchfork, 4/5 Rolling Stone, 8/10 NME, 4/5 The Guardian, 9/10 Spin, 8/10 Clash, 4/6 GAFFA, 4/5 DN..

Outröttligt turnerande har gjort tUnE-yArDs till en alldeles formidabel liveartist! Den 14 november är det Debaser Strands tur!

Naphta Sings
Sedan ett drygt år tillbaka skriver och sjunger Naphta Sings om stupade snickare, tomma parkeringsplatser, och om att vilja sätta händerna för öronen. Melodierna rör sig oroligt och längtansfullt genom amerikanska deltan och 60-talsanstrukna poplandskap, och hittar fram genom ett nervigt temperament som gör sitt bästa för att hantera envisa drömmar och svåra förluster.

Debutalbumet, som har spelats in under vår och sommar, ligger nu för mixning.

Spelschema

23:00 Tune-Yards (US)

Bakom Tune-Yards finner man Merrill Garbus från Oakland. Hon släppte sitt debutalbum "Bird-Brains" på vinyl och kassett i limiterad upplaga 2009 via Marriage Records. Månaden efter signades hon till 4AD och i november släpptes plattan på nytt internationellt. 2011 släppte hon plattan "w h o k i l l". 2014 kom "Nikki Nack".

22:00 Naphta Sings

Melodierna rör sig oroligt och längtansfullt genom amerikanska deltan och 60-talsanstrukna poplandskap, och hittar fram genom ett nervigt temperament som gör sitt bästa för att hantera envisa drömmar och svåra förluster. Den 16 mars 2015 släppte han albumet "Blue Mountains Bleed".

Konserter

Visa alla evenemang