http://debaser.se/kalender/14647/ Debaser Medis 2014-11-01 2014-11-01
Klubb
Datumet har passerat
Re:Orient presenterar: Urban Arab Sound Clash
Lör 1 NovMedis, ballroom

Re:Orient presenterar: Urban Arab Sound Clash

Lör 1 Nov 19-01 medis, ballroom 20 år

Re:Orient presenterar: Urban Arab Sound Clash

Beirut & Beyond - International music festival

I en oväntad och excentrisk mix möts DJ's och liveartister från arabvärldens undergroundscen för ett stort party. Kvällen är ett urval av programmet på den libanesiska festivalen Beirut & Beyond som äger rum senare i år i Libanon. Med Beirut & Beyond – International music festival vill man etablera en festival i en del av världen som är rik på musikaliska traditioner, men som tyvärr plågas av våld och osäkra levnadsförhållanden. I en värld av oro och konflikter blir musiken som ett gemensamt språk viktigare än någonsin. 

Medverkande band i spelordningen under kvällen:

Alif Ensemble (Syrien, Libanon, Egypten, Palestina och Irak) - Nyskapande musikkollektiv
Alif Ensemble är resultatet av mötet mellan ett gäng multibegåvade artister i ett musikaliskt kollektiv. De fem medlemmarna kommer från Syrien, Libanon, Egypten, Palestina och Irak. Sedan samarbetet startade 2012 har de uppträtt flera gånger i Mellanöstern och Europa. Beirut & Beyonds konstnärlige ledare, Khaled Yassine medverkar på slagverk i Alif Ensemble.

“Just when you are admiring the amazing drumming(…), the violin playing (…) will kick in and take centre-stage, keeping you on your toes and reminding you to look around, lest you miss out on something extraordinary.” – The Double Negative

Tanjaret Daghet (Syrien) - Hårdrock från Syrien
Tyvärr måste vi meddela att Tanjaret Daghet tvingas ställa in konserten på Debaser.

Maurice Louca (Egypten) - Experimentell electronika från Kairo
Maurice Louca representerar en extrem variant av Egyptens samtida musik. Han är känd för att ta sina elektroniska experiment ett steg vidare än de flesta av sina kollegor i genren. Hans sound är tidvis krävande, men slående vackert och ambient med introverta slingor. Själv säger han att han inspireras av arabisk folkmusik och larmet från Kairos gatuliv. När Maurice Louca framträdde på förra årets Oslo World Music Festival var han en av de mest omtalade liveakterna.

Islam Chipsy (Egypten) - Electronica á la sha´abi
I en mörk klubblokal står en man framför en synt och testar gränserna. Han får synten att tillsammans med en trumrytm skrika, skära och riva i ljudbilden. Efter ett tag känner man igen den orientaliska slingan. Detta är en ny genre inom sha´abi – den egyptiska klassiska popmusiken. Vriden ett varv till är den ett kompromisslöst energiskt sound, numera hejdlöst populärt på bröllop i Egypten. Garanterat kvällens mest dansanta upplevelse.

“At his recent live show (…) he had people bouncing off the walls, twirling, head banging, sweating, fist pumping, waist-whirling and raging through his hour-long set.” – MadaMasr.com

Om Beirut & Beyond - International Music Festival 
Beirut & Beyond International Music Festival är sedan starten 2013 numera en årligen återkommande festival med syfte att skapa en gemensam plattform för musiker från mellanösternregionen och resten av världen för utbyte av erfarenheter och uttryck.

Den första festivalen som genomfördes i december 2013 blev en stor succé med artister från 14 olika länder som uppträdde på sex olika arenor i Beirut, med en efterföljande turné i regionen och i Europa. Årets festival Beirut kommer att ske 4 – 7 december.  

Tider:
Dörrar öppnas kl 19.00
På scen: Alif Ensemble kl 19.30
På scen: Tanjaret Daghet kl 20.45 (Inställt)
På scen: Maurice Louca kl 22.00
På scen: Islam Chipsey kl 22.45

Konserter

Visa alla evenemang