http://debaser.se/kalender/15889/ Debaser Strand 2015-06-06 2015-06-06
Klubb
Datumet har passerat
Trummor & Orgel + Caviare Days
Lör 6 JunStrand, stora scenen

Trummor & Orgel + Caviare Days

Lör 6 Jun 19-03
Happy Hour: 19-20
strand, stora scenen 20 år
Evenemang på Facebook. Boka bord i Calexico's innan giget! Slipp köa!

Trummor & Orgel + Caviare Days

DJ Tommy Hallin

Den instrumentala popjazzduon Trummor & Orgel förstärkt med stråkensemble släpper minialbumet "Hopes and dreams" den 5 maj och ger sig ut på turné med stopp på Debaser Strand en 6 juni!

De senaste ett och ett halvt åren har varit både fantastiska och produktiva för den hyllade instrumentalduon Trummor & Orgel. Förutom en skivutgivning som rankats av många som deras bästa hittills ("Arrival/Departure"), har de hunnit med en över 40 spelningar lång Skandinavienturné, där strålande recensioner praktiskt taget haglat över dem oavsett om de spelat på klubbar, festivaler eller kulturhus. De hann även släppa en "visuell liveskiva", där en av konserterna bildsatts med de konstfilmer som användes som projektioner på turnén, producerade av Mats Nordqvist. Nu fortsätter resan med nya mini-albumet Hopes and dreams.

Nya minialbumet "Hopes and dreams" (release 5 maj 2015) blir ännu en överraskande utveckling av Trummor & Orgels ständigt expanderande musikaliska universum. Det som blivit bandets signum – lekfullheten, svänget, samspelet, dynamiken, närvaron, de smittande melodierna – vävs denna gång ihop med ett organiskt beat och luftiga stråkar, som gör soundet större än någonsin. Man kan även gå så långt som att säga att Trummor & Orgels blandning av pop, psykedelia, elektronika och jazz aldrig har låtit så egensinnig.

Caviare Days
Caviare Days började i Brooklyn med systrarna Lina och Maja Westin, men har nu vuxit till ett stadigt femmannaband med Timmy Grim på trummor, Boris Grubesic på gitarr och Marcus Arborelius på keys och synthbas. Efter att ha fått ett fint mottagande i London (BBC Introducing), turnerat och spelat in i Tyskland och spelat in en låt med Ebbot efter att ha turnerat med The Soundtrack Of Our Lives återvänder nu Caviare Days med ännu mer erfarenhet och kreativt självförtroende än tidigare.

Kommande EP:n Like Me är producerad av Gordon Raphael (The Strokes, Regina Spektor m.fl) och Mats Björke (Mando Diao, Thorsten Flinck m.fl), och mastrad på Abbey Road Studios i London. Den nya produktionen fångar Caviare Days live-ljud och påminner om nittiotalets eklektiska genremix. 

Like Me släpps på label 259 den 22 maj.

Spelschema

22:50 Trummor & Orgel

Trummor & Orgel består av bröderna Anders Ljunggren på orgel och Staffan Ljunggren på trummor. De har sedan starten 2003 samarbetat musikaliskt med bl.a. Ebbot Lundberg (The Soundtrack of Our Lives), Peter Morén (Peter, Bjorn & John) och Magnus Carlson (Weeping Willows), haft musik i flera filmer och tv-program, blivit Grammisnominerade, skrivit musik till stumfilm och gjort flera hundra uppskattade spelningar i Norden och delar av Europa.

21:50 Caviare Days

Caviare Days började i Brooklyn med systrarna Lina och Maja Westin, men har nu vuxit till ett stadigt femmannaband med Timmy Grim på trummor, Boris Grubesic på gitarr och Marcus Arborelius på keys och synthbas. Kommande EP:n Like Me är producerad av Gordon Raphael (The Strokes, Regina Spektor m.fl) och Mats Björke (Mando Diao, Thorsten Flinck m.fl), och mastrad på Abbey Road Studios i London. Den nya produktionen fångar
Caviare Days live-ljud och påminner om nittiotalets eklektiska genremix.