https://debaser.se/kalender/16488/ Debaser Medis 2015-10-07 2015-10-07
Klubb
Datumet har passerat
Mount Kimbie (dj-set) + Saturday, Monday
2015-10-07Medis, stora scenen

Mount Kimbie (dj-set) + Saturday, Monday

Ons 7 Okt 19-01 medis, stora scenen 18 år (13 år med målsman)
Evenemang på Facebook. Boka bord i restaurangen innan gigen. Slipp köa!

Mount Kimbie (dj-set) + Saturday, Monday

Monstera presentera Mount Kimbie (dj-set). Live ca 22.00. Support: Saturday, Monday. Live ca 21.00.

De jämförs med giganter som James Blake och Bonobo. De sägs vara bandet som satt standarden för elektronisk dansmusik i England sedan 2009. Nu kommer de till Sverige för en exklusive spelning för er!

Mount Kimbie är utan tvekan ansvarig för födelsen av begreppet "post dubstep." The Guardian beskrev paret som "banbrytande inom en helt ny genre" och deras sound har element som liknar fragmenterade gitarrer, snubblande slagverk med den brutna sången. Dominic Maker och Kai Campos bildade Mount Kimbie medan båda studerade på Southbank University i London. I början av 2009 släppte de sin debut-EP, Maybes via Hotflush. Efter det tog inte lång tid innan de hyllades av bloggar och toppade Soundcloud med following-siffror på över 2 miljoner. De har jobbat med stora namn som King Krule och tidigare nämnda James Blake och dessa samarbeten har omfattat levande instrument tillsammans med en stärkt entusiasm för elektronik musik.

Efter att regerat världen med deras nya band konstellation av mer live element och festivalshower vill nu Mount Kimbie tillbaka till nattklubbarna och bevisa att även här är de regerande mästare. Vi är glada att få ha dem hos oss här i Stockholm på Debaser Medis!

#monstera_mountkimbie