http://debaser.se/kalender/16527/ Debaser Strand 2015-12-17 2015-12-17
Klubb
Datumet har passerat
CRIPPLED BLACK PHOENIX + Agent Fresco + New Keepers Of The Water Towers
Tor 17 DecStrand, stora scenen

CRIPPLED BLACK PHOENIX + Agent Fresco + New Keepers Of The Water Towers

Tor 17 Dec 18.30-01 strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utpekad vårdnadshavare)
Evenemang på Facebook. Boka bord på Calexico's innan giget! Slipp köa!

CRIPPLED BLACK PHOENIX + Agent Fresco + New Keepers Of The Water Towers

Live Nation presenterar:

Supergrupper kan vara lika häftiga som förändringsbara. Crippled Black Phoenix är både och – samtidigt som man har skapat sitt eget sound genom åren. Efter över 30 olika musiker har man nu hittat en svensk sångare och en svensk gitarrist och nu kommer detta liveälskande band med undergångsballader i repertoaren – till Sverige! 15 december på Sticky Fingers i Göteborg och 17 december på Debaser Strand i Stockholm.

GIGSTART kl 19.00.

Brittiska Crippled Black Phoenix är helt klart en supergrupp inom progressiv post-rock skapad av multiinstrumentalisten Justin Greaves, där bandet har inkluderat över 30 olika musiker över tid, i dess ständigt roterande form. Electric Wizard- och Iron Monkey-medlemmen Greaves startade bandet 2004 och de har redan släppt flertalet skivor där det hyllade albumet ”White Light Generator” är det allra senaste.

De 30 olika bandmedlemmarna genom åren har själva kommit från olika populära band så som Iron Monkey, Gonga, Mogwai, Electric Wizard, Hearts of Black Science med flera. Trots den höga rotationen på medlemmar och en okonventionell sammansättning så har bandet svurit på att spela ihop ett eget sound – vilket man verkligen har gjort. Musiken i sig beskriver de som ”undergångsballader” vilket både pekar på deras något makabra låtar men också på att musiken de spelar är i slutet av en musikalisk evolution – med flera stilar sammanfogade i ett.

Bandet själva lägger mycket energi på att paketera och leverera en bra liveshow – vilket alla som har varit på en kan bevittna. Med två svenskar i bandet (sångaren Daniel Änghede och gitarristen Jonas Stålhammar) kan man nu säga att de till viss del ska spela på hemmaplan! Sticky Fingers i Göteborg den 15 december och Debaser Strand i Stockholm den 17 december!

--------------------------------------------------

Debaser har infört garderobstvång vilket innebär att alla våra gäster måste hänga in sina ytterkläder samt väskor i vår bemannade garderob. Enda undantaget är mindre handväskor. Garderoben kostar 25 kronor för jacka och 25 kronor för väska.