http://debaser.se/kalender/16912/ Debaser Medis 2016-01-17 2016-01-17
Klubb
Datumet har passerat
LAIBACH - The Sound of Music
Sön 17 JanMedis, stora scenen

LAIBACH - The Sound of Music

Sön 17 Jan 19-01
Restaurangen öppner kl 18.00
medis, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utpekad vårdnadshavare)
Boka bord i restaurangen innan giget! Slipp köa!

LAIBACH - The Sound of Music

AIT MUSIC PRODUCTION och GOLDENZWAIG CREATIVE SOLUTIONS presenterar:

35 år efter starten i Slovenien, vid tidspunkten Jugoslavien, är Laibach det mest internationellt hyllade bandet från ex-kommunistländerna i Centraleuropa och ett av de mest gåtfulla, profetiska och autentiska i världen. Laibach grundades i industristaden Trbovlje, samma år som dåvarande Jugoslaviens ledare Tito dog. Laibach har genomgående motsatt sig etiketter av alla slag, vare sig industrial, rock eller techno: de kan få lyssnaren att tänka, dansa och marschera till samma musik.

Med sin senaste skiva SPECTRE (som släpptes över ett år innan den senaste James Bond-filmen med samma titel!) tog Laibach ett viktigt steg framåt. Det legendariska bandet - som heller aldrig definierat sig politiskt, men som hela tiden analyserat politik i sin musik - framstår som politiskt engagerade som aldrig förr. SPECTRE är ett politiskt manifest i poetisk form. Laibach som alltid gett ett kontroversiellt intryck, särskilt när det gäller politik, tar nu tydligt ställning.

Detta tillför en ny dimension till deras senaste konsert i Pyongyang. I augusti 2015 strax efter en stor framgångsrik turné i Nordamerika blev Laibach det första bandet någonsin att uppträda i det hemlighetsfulla landet Nordkorea, en tillbakadragen stat, känt för sina militära marscher, massgymnastik och hymner till den store ledaren, såväl som för sin trotsiga motstånd mot västerländsk populärkultur.

Konserten var en stor framgång som medförde en massiv mediedebatt runt om i världen. Laibachs besök i Nordkorea filmades från A till Ö: en fulllängd road-movie-dokumentär kommer 2016. 

OBS: en exklusiv förhandstitt på shootage ska ske under Laibach Sound of Music turnén.

På den kommande turnén kommer Laibach att spela sitt mytomspunna Pyongyang-program, inklusive extraordinära tolkningar av låtar från världsberömda Sound of Music-musikalen: så har de aldrig låtit förut! Dessutom kommer bandet presentera en historisk samling av äldre hits från hela sin 35-åriga historia.  

Konserten i Stockholm blir en av de allra första i den nya turnén och den enda i Sverige.

De har aldrig låtit starkare: kom och upplev Laibachs The Sound of Music!

--------------------------------------------------

Debaser har infört garderobstvång vilket innebär att alla våra gäster måste hänga in sina ytterkläder samt väskor i vår bemannade garderob. Enda undantaget är mindre handväskor. Garderoben kostar 25 kronor för jacka och 25 kronor för väska.

Spelschema

21:00 Laibach (SI)