http://debaser.se/kalender/17290/ Debaser Medis 2016-03-29 2016-03-29
Klubb
Datumet har passerat
Baroness + Colossus + Closet Disco Queen
Tis 29 MarMedis, stora scenen

Baroness + Colossus + Closet Disco Queen

Tis 29 Mar 19-01
Restaurangen öppnar kl 18.00
medis, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
Boka bord i restaurangen innan giget! Slipp köa!
metal sludge metal

Baroness + Colossus + Closet Disco Queen

Live Nation presenterar:

Konsertstart: ca 19.30

Baroness tillbaka efter olyckan. Släpper album och åker på turné!

Efter en hemsk trafikolycka sommaren 2012 är sludge och stoner metal-bandet Baroness nu äntligen tillbaks. Imorgon, 18 december, släpps det nya albumet ”Purple” och i mars återvänder bandet till Sverige. 27 mars på KB i Malmö och 29 mars på Debaser Medis i Stockholm är det som gäller!

Biljetter finns ute NU!

Sludge och stoner metal-bandet från den amerikanska södern har sedan starten 2003 klivit in på metalscenen och mutat in ett hörn som tillhör Baroness och enbart Baroness. Efter tre hyllade fullängdare och slutsålda konserter världen över så är bandet nu mer aktuella än någonsin, med nya albumet "Purple" – som släpps imorgon, 18 december! Albumet som redan har producerat två hyllade singlar i form av ”Chlorine & Wine” och ”Shock Me”.

Men det var nära att det inte blev något album eller att det ens skulle finnas ett Baroness att prata om idag. Den 15 augusti 2012 färdades bandet i sin turnébuss nära Bath i England, i extremt oväder, då bussen åkte av en viadukt och föll 9 meter mot vägen under och kraschade. Det som kunde ha slutat på värsta tänkbara sätt slutade dock ”endast” med brutna ben och trauma för bandmedlemmarna.

Efter en tid av rehabilitering var bandet dock oerhört sugna på att komma tillbaks igen: att spela in och turnera. Allen Blickle på trummor ersattes av Sebastian Thomson, medan Matt Maggioni på bas ersattes av Nick Jost. Frontmannen John Baizley har varit kvar sedan starten och med det nya albumet ”Purple” var det mycket han ville förmedla:
"I wanted to celebrate my misery through my creativity and face it head on. The lyrics on Purple are about the different paths that formed in the fallout of the crash, from very direct stories about difficult moments of suffering to the love I feel for people who were there for me."

Bandets olycka och naturliga frånvaro efter det till trots, så har fansen alltid funnits kvar. Det är för fansen man nu släpper sitt nya album och beger sig ut på turné. Vi längtar till 27 och 29 mars när de kommer till Malmö och Stockholm! Biljetter ute nu!


--------------------------------------------------

Debaser har infört garderobstvång vilket innebär att alla våra gäster måste hänga in sina ytterkläder samt väskor i vår bemannade garderob. Enda undantaget är mindre handväskor. Garderoben kostar 25 kronor för jacka och 25 kronor för väska.

Konserter

Visa alla evenemang