http://debaser.se/kalender/17305/ Debaser Medis 2016-04-22 2016-04-22
Klubb
Datumet har passerat
Roky Erickson performs The 13th Floor Elevators
Fre 22 AprMedis, stora scenen

Roky Erickson performs The 13th Floor Elevators

Fre 22 Apr 19-03
Restaurangen öppnar kl 18.00
medis, stora scenen 20 år
Boka bord i restaurangen innan giget! Slipp köa!
garage rock psychedelic rock

Roky Erickson performs The 13th Floor Elevators

DJs: Martina Myrsell + Stephanie Winter + Anderson & Räv

Biljetterna till våning 1 är nu slutsålda! Därför öppnar vi nu upp våning 2. Exakt vad det innebär att se konserten därifrån kan du läsa under "mer info" då du köper biljetten. Först till kvarn!

-------------------------------------------------

KB presenterar:

Roky Erickson performs The 13th Floor Elevators

Den geniförklarade amerikanska garagerockikonen Roky Ericksons karriär har varit minst sagt brokig. Känd för sitt stundtals kaotiska privatliv men mest av allt för att han har satt ett outplånligt avtryck i rockhistorien. Nu kommer denna artist till Sverige i vår för att spela musik från sitt gamla band The 13th Floor Elevators! Med start på Trädgår’n 20 april, vilket följs av ett besök på Debaser 22 april, samt avslutas 27 april på Kulturbolaget.

Erickson spelade under 1960-talet i det psykedeliska bandet The 13th Floor Elevators, där han var frontman och sångare. Gruppen räknas som en av de första inom den psykedeliska rocken, och spelade hård, psykedelisk garagerock. 1969 arresterades Erickson för innehav av marijuana. Hellre än att hamna i fängelse hävdade Roky att han var sinnessjuk och blev därmed dömd till sinnessjukhus där han blev behandlad med elchocker och psykofarmaka. Tre år senare släpptes Roky från sjukhuset, kraftigt påverkad av behandlingen.

Ett par år senare, 1974, bildade han nya bandet, Bleib Alien. Bleib förmodas vara ett anagram för bibel (bibel) och bandets sound var mer heavy metal med texter som handlade om gamla sci fi- och skräckfilmer. Bandet bytte senare namn till Roky Erickson & The Aliens.

2005 lyckades Rokys bror Sumner bli Rokys förmyndare och därmed kunde effektiv medicinering och annan behandling sättas in, vilket lett till att karriären kunnat ta ny fart.

Att återigen kunna hälsa denna hjälte tillbaka till Sverige är något vi är mycket stolta över!

Spelschema

21:00 Roky Erickson (US)

Roky Ericksons rykte som ett galet musikaliskt geni är både väl dokumenterat och väl förtjänat. Som frontfigur i bandet The 13th Floor Elevators i slutet av 60-talet var Roky en pionjär inom den psykedeliska musikgenren.

Konserter

Visa alla evenemang