https://debaser.se/kalender/17364/ Debaser Strand 2016-03-25 2016-03-25
Klubb
Datumet har passerat
Bombus + Skraeckoedlan
2016-03-25Strand, stora scenen

Bombus + Skraeckoedlan

Fre 25 Mar 19-03
Happy Hour: 19-20
strand, stora scenen 20 år
Evenemang på Facebook. Boka bord pÃ¥ Calexico's innan giget! Slipp köa!
rock

Bombus + Skraeckoedlan

Tung rock på allra högsta nivå!

Bombus bildades i Göteborg 2008 och släppte sitt självbetitlade album ’Bombus’ året efter. Efter några års hårt turnerande i Skandinavien och Europa så släpptes ’The poet and the parrot’ under 2013.

Nu är det då dags igen­ - den 26e Februari släpper de nya plattan REPEAT UNTIL DEATH och finns det någon logik och förnuft i den här världen så kommer detta album att sparka vidare dessa grabbar till en helt annan nivå...

... För det här är tung rock på allra högsta nivå ­- det hörs delar av Mastodon, en touch av Motörhead och kanske även spår av tidiga Metallica. Det som gör Bombus så speciella i genren är den extra explosivitet som byggs upp av att ha två extremt karismatiska leadsångare. Allt detta tillsammans skapar ett sound som blir unik skandinavisk rock.

Support: Skraeckoedlan

Sedan starten 2009 har Skraeckoedlan lämnat djupa fotspår i den svenska undergroundscenen. Bandet levererar en buffé av tung fuzzrock med rötterna i Black Sabbaths 70-talstung-gung, Weezers poppiga 90-talsrefränger och Mastodons moderna proggmetal. Skraeckoedlan kombinerar detta med svenska texter som berättar om drömska världar där sagor och mytomspunna väsen står i centrum. Kvartetten etablerade sig tidigt som ett liveband och har med ett starkt DIY-tänk skapat sina egna förutsättningar för att få synas och höras. Runt 200 spelningar har avverkats och man har hunnit dela scen med Truckfighters, Orange Goblin, Kylesa och andra genrejättar.

Förra året släpptes skivan ‘Sagor’ som är Skraeckoedlans andra album sedan bandet bildades 2009.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/debasers/public_html/wp-content/themes/debaser/functions.php on line 401

Spelschema

22:00 Skraeckoedlan