https://debaser.se/kalender/17653/ Debaser Strand 2016-05-22 2016-05-22
Klubb
Datumet har passerat
ALICE PHOEBE LOU
2016-05-22Strand, bar brooklyn

ALICE PHOEBE LOU

Sön 22 Maj 18-01
Uteserveringen öppnar kl 13
strand, bar brooklyn 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
Evenemang på Facebook. Boka bord pÃ¥ Bar Brooklyn här!
singer-songwriter

ALICE PHOEBE LOU

Äntligen får vi höra Alice bluesiga folksound i Sverige för första gången!

Live Nation presenterar:

Den självständiga singer-songwritern besitter ett unikt självförtroende som lyser igenom tydligt i hennes karaktäristiska röst och uttryck. I dagarna spelar hon på amerikanska festivalen SXSW (South By Southwest) och den 22 maj får vi äntligen höra Alice bluesiga folksound i Sverige för första gången, på intima Debaser Bar Brooklyn i Stockholm.

Alice växte upp i bergen i Sydafrika där hon formades av föräldrarnas skivsamlingar och utvecklade snabbt en kärlek till teater, konst och musik bland annat genom Waldorf-skolan hon gick på. Hennes första resa till Europa gjorde hon på sommarlovet som 16-åring – där hon blev så inspirerad att hon började med gatushower för att samla in pengar till fler resor. Hon uppträdde som elddansare och åkte mellan Paris och Amsterdam, där hon lärde sig både en och två saker att ta med sig senare i livet..

Efter att ha återvänt till Sydafrika för att avsluta sina studier så fann hon sig snart i Europa igen – denna gång i Berlin. En stad som snabbt visade sig vara perfekt för Alice som formades av friheten och kreativiteten som flödar genom den tyska staden. Alice åkte runt i Berlin, enbart med en gitarr och en liten förstärkare på en vagn – och hennes trollbindande röst så klart. Hennes talang och unika uttryckssätt skapade snabbt ett kultfölje på Berlins gator, vilket också hjälpte Alice att utvecklas som musiker. Populariteten ledde snart till att ett första släpp från Alice presenterades: ”Momentum EP”. Och trots att skivbolagen knackat på dörren så har Alice alltid hållit hårt vid att vara independent och nära sina fans, med intima shower och ett innehåll som talar direkt till hjärtat på de som lyssnar.

Nyligen släppte hon vackra låten ”Walking in the garden” från kommande albumet ”Orbit”. Skivan innehåller nio jazzinfluerade och eklektiska spår som spelats in i Kapstaden och Berlin, som symboliserar Alice vagabondsjäl och kreativa personlighet. Musiker från både Sydafrika och Europa är med på skivan och olika konstnärer har skapat unika artwork för alla låtar. Det är en skiva som, liksom Alice Phoebe Lou gjort tidigare, blandar stilar och ljudbilder – samtidigt som det bäddas in av Alice magiska stämma.

Vi längtar till skivan och till den 22 maj då Alice Phoebe Lou kommer till Debaser Bar Brooklyn!

Spelschema

20:00 Alice Phoebe Lou (ZA)