https://debaser.se/kalender/18397/ Debaser Strand 2016-10-04 2016-10-04
Klubb
Datumet har passerat
Benjamin Francis Leftwich
2016-10-04Strand, stora scenen

Benjamin Francis Leftwich

Tis 4 Okt 18:30-01 strand, stora scenen 18 år
Boka bord på Calecixo's innan giget - slipp köa!

Benjamin Francis Leftwich

Enda Sverigespelningen!

Benjamin Francis Leftwich släpper uppföljare – kommer till Sverige!


Med nya albumet ”After the Rain” som släpps 19 augusti är Benjamin Francis Leftwich mer aktuell än någonsin. Med drömsk pop och superhits som ”Shine”, ”Atlas Hands” och nya singeln ”Cocaine Doll” är den brittiska singer-songwritern högt upp på mångas önskelista att uppleva live. Den 4 oktober kommer han till Stockholm och Debaser Strand för sin enda spelning i Sverige!

 
Biljetterna släpps torsdag 7 juli kl. 09.00 via LiveNation.se

 
Vid 10 års ålder började Leftwich spela musik – då inspirerad av The Rolling Stones och Nina Simone, senare även av Nick Drake och Bob Dylan bland annat. I skapandet av sin musik talar Leftwich varmt om samtida artister som Ryan Adams, Bruce Springsteen och Arcade Fire – men musiken Leftwich själv skapar är lika unik som efterlängtad i musikvärlden.

 
Första albumet ”Last Smoke Before the Snowstorm” hyllades och stod bland annat för hiten ”Shine” som nu har över 70 miljoner spelningar på Spotify och utsågs till ”The Most Addictive Track of 2014” på just Spotify. Remixen på ”Shine” (av Kygo) har även den blivit en hit i sig – liksom låtar som ”Atlas Hands” och ”Pictures”. Albumet har nu spelats över 150 miljoner(!) gånger på Spotify!

 
5 år har gått sedan första albumet och nu är det äntligen dags för Leftwichs extremt efterlängtade uppföljare: ”After the Rain”. Albumet kommer efter en svår tid i Leftwichs liv, då han förlorade den största inspirationskällan han haft: sin pappa. Pappans bortgång innebar en paus från musiken ett tag, men nu är han äntligen tillbaks med ett album som lever i gränslandet mellan ljus och mörker. Albumet är melankoliskt men optimistiskt, storslaget men delikat… och väldigt känslosamt. Vi ser fram emot albumsläppet den 19 augusti och konserten i Stockholm den 4 oktober!