http://debaser.se/kalender/18654/ Debaser Strand 2016-10-13 2016-10-13
Klubb
Datumet har passerat
Albert af Ekenstam releasefest
Tor 13 OktStrand, bar brooklyn

Albert af Ekenstam releasefest

Tor 13 Okt 18-01
På scen kl 19:00
strand, bar brooklyn 18 år
Boka bord på Bar Brooklyn här!

Albert af Ekenstam releasefest

Hans melodier och texter är som ocensurerade och oändligt vackra brev – utan omskrivningar och falska ackord berättar de vad han har på hjärtat. Den 14 oktober kommer Albert af Ekenstams fullängdsdebut att möta sin förväntansfulla publik.

Nio månader har nu passerat – fallit likt röda höstlöv mot den kalla marken – sedan jag hörde göteborgaren Albert af Ekenstams solomaterial för första gången.

Under den tiden har Albert bland annat släppt två singlar på Kning Disk (”Walking” och ”Angel Liz”), agerat förband till The Posies och Bear’s Den, flyttat till Stockholm och synts i välrenommerade tidningar som Sonic och HYMN.

Och jag, i min tur, har lyssnat och lyssnat igen på hans musik. Gång på gång har jag låtit mig förtrollas av hans vemodiga gitarrer, storslagna arrangemang, innerliga röst och gripande lyrik. Samtidigt har jag läst på; upptäckt saker som att det estniska indierockbandet Ewert and The Two Dragons hade med Alberts låt ”Falling” på deras andra album ”Good Man Down” (I Love You Records, 2011) ... 

Vilka dagar och nätter det har varit! 

Den 14 oktober kommer Albert af Ekenstams fullängdsdebut att möta sin förväntansfulla publik. ”Ashes” är dess namn och världens bästa Kning Disk ger ut den. Sångerskan/gitarristen Sumie Nagano (vars självbetitlade Bella Union-album är ett måste för alla som älskar unika röster), trummisen/keyboardisten/producenten Filip Leyman (som tillsammans med Albert utgör post-rockkonstellationen Tempel) och trumpetaren Max Lindahl (känd från otaliga jazzband) har hjälpt Albert att ta den från ax till limpa. 

Vilken skiva det är! 

Liksom, säg, Elliot Smith (vila i frid) och Damien Jurado är Albert en modig och rättfram singer-songwriter. Hans melodier och texter är som ocensurerade och oändligt vackra brev – utan omskrivningar och falska ackord berättar de vad han har på hjärtat. Samtidigt är de högst allmängiltiga – har du älskat och förlorat kan du relatera till dem. 

Dessutom – dessutom! – startar de ens inre filmprojektor. Med ”Ashes” på stereon och med ögonen slutna flyger minnesfragment, glödande känslor och rena drömmar genom din själ. Att Filips produktion (som du hört på Anna von Hausswolffs två senaste album) är både intim och grandios på en och samma gång gör bara denna personliga biovisning än mer sensationell. 

Stor konst. Vad mer kan man begära?

Albert af Ekenstam är här för att stanna. 

Jag ser fram emot att tillbringa många år i sällskap med hans solomaterial.