http://debaser.se/kalender/18732/ Debaser Medis 2016-11-13 2016-11-13
Klubb
Datumet har passerat
Sound of Stockholm: Tim Hecker | Micro Modular Quartet | David Granström | Dj Kali Malone
Sön 13 NovMedis, stora scenen

Sound of Stockholm: Tim Hecker | Micro Modular Quartet | David Granström | Dj Kali Malone

Sön 13 Nov 19-01
medis, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
electronic ambient idm techno

Sound of Stockholm: Tim Hecker | Micro Modular Quartet | David Granström | Dj Kali Malone

Sedan 2010 presenterar festivalen Sound of Stockholm ett brett spektra av ny musik i Stockholm

SOUND OF STOCKHOLM 2016 Sedan 2010 presenterar festivalen ett brett spektra av ny musik i Stockholm. Föreningen Sound of Stockholm drivs av medlemsorganisationerna: FRIM, Fylkingen, Samtida Musik, SEKT och Studio 53. I år äger festivalen rum 9-13 November på Kulturhuset Stadsteatern, Fylkingen, Bonniers Konsthall och Debaser Medis.

DJ KALI MALONE 
Den amerikanska kompositören och musikern Kali Malone kommer att DJa en unik blandning av drone som sträcker sig från stycken för barockor gel, brusande magnetband, analog och digital syntes till akustiska sträng - och blåsinstrument.

DAVID GRANSTRÖM
David Granström skriver syntetisk elektronisk musik som formas
av algoritmiska och aleatoriska processer. Musiken utforskar långsamma cykliska förlopp med gradvisa förändringar, utsträckta klanger och tillstånd av tidlöshet.

MICRO MODULAR QUARTET
Micro Modular Quartet är en ensemble som tagit sitt avstamp i en viss hårdvara: Micro Modularen. Den har sedan länge slutat tillverkas. Inuti den röda lådan kan vad som helst hända. Alla grundläggande komponenter för syntes finns tillgänliga för användaren. Den röda lådan har varit en trogen följeslagare för artister och tons ättare inom den samtida musikscenen i över ett decennium. Micro Modular Quartet har valt att skriva och uppföra musik på den hårdvaran eftersom den har intressanta egenskaper både vad gäller spelbarhet och klangfärg

TIM HECKER
Tim Hecker har genom sin fingertoppskänsliga utforskning av en egen ljudvärld gjort sig  känd som ett av de ledande
namnen inom samtida drone och ambient.

Kollisioner av dissonant textur och harmoniska element utgör
en av de viktigaste premisserna i hans intensivt känsloladdade, fysiska och eteriska ljudlandskap som lyckas vara samtidigt ödesdigert omslutande och tröstande. Att med varje skivsläpp ha förmågan att förnya sig själv och samtidigt bygga en naturlig fortsättning till en imponerande samling verk,
genomgående i samklang med rörelserna hos det musikaliska landskapet utan att någonsin böja sig för de rådande trenderna gör honom till en artist som förtjänar oavbruten uppmärksamhet.

Med sitt åttonde album Love
Streams har Tim Hecker sammanfogat en egenartad ljudväv av demonterad, melankolisk teknologi och ombearbetade visioner av medeltida körverk för att bilda ett ömt och bländade resultat. Omedelbar i sin förmåga att beröra lyssnaren och enkelt komplex i all sin rikedom.

Spelschema

19:00 Dj Kali Malone (US)

20:00 David Granström
21:00 Micro Modular Quartet

22:00 Tim Hecker (CA)

Konserter

Visa alla evenemang