http://debaser.se/kalender/18935/ Debaser Strand 2017-02-20 2017-02-20
Klubb
Datumet har passerat
SOHN | william doyle
Mån 20 FebStrand, stora scenen

SOHN | william doyle

Mån 20 Feb 18.30-01

strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
electronic dubstep

SOHN | william doyle

Londonbördiga SOHN skapar minimalistisk R&B med hjälp av sönderhackade beats, krämig sång och praktfulla syntljud

SOHN [UK]

Som en artist som ständigt blickar framåt och tänjer på musikaliska gränser har hans slicka och känslofyllda ljudbilder blivit unisont hyllade av såväl kritiker som fans. År 2014 släpptes det uppmärksammade debutalbumet ’Tremors’ och i början av januari landar album nummer två, ’Rennen’, där SOHN bytt ut pampiga Wien mot värmens Los Angeles. De goda nyheterna stannar inte där – den 20 februari återvänder SOHN nämligen till Sverige för en spelning på Debaser Strand i Stockholm.

Biljettsläpp fredag 11 november kl 11.00. 

För att skapa en uppföljare till sitt omtalade debutalbum valde den tidigare Wien-baserade SOHN att ta sitt pick och pack och flytta till Los Angeles. Albumet både skrevs och spelades in under långa nätter i norra Kalifornien där SOHN lyckades finna ro och fokus. Resultatet blev till slut ’Rennen’, ett tio spår långt album som delar debutens direkthet men som skalats av ytterligare för att frambringa den innersta essensen i låtarna. Ett till synes lyckat drag, då första singeln ’Signal’ som landade tidigare i höst är bland det bästa SOHN hittills släppt. 

I september delade SOHN med sig av några av de övriga nya låtarna på showcasespelningar i fem särskilt utvalda städer. Nu har det blivit dags för övriga världen att få ta del av SOHN’s känslosamma toner då han beger sig ut på en mer omfattande turné med nedslag på Debaser Strand i Stockholm. Alla som såg honom på samma plats under förra turnén vet vilken bitande effekt SOHN’s påhittiga ljudbilder får i ett livesammanhang – passa därför på att se honom med nytt material i bagaget. 

Spelschema

20:30 SOHN (UK)

SOHN är en engelsk musiker, låtskrivare och producent. 2014 släppte han sitt första album Tremors. Inspiration till musiken och låtskrivandet får han från det stillsamma lugnet av bergiga landskap blandat med livligt ståhej från städer. SOHN har även arbetat med andra artister som BANKS, Lana Del Rey, Kwabs m.m.

Konserter

Visa alla evenemang