http://debaser.se/kalender/19233/ Debaser Strand 2017-01-12 2017-01-12
Klubb
Datumet har passerat
Simon Zion – Where Do We Go From Here | Releasefest
Tor 12 JanStrand, bar brooklyn

Simon Zion – Where Do We Go From Here | Releasefest

Tor 12 Jan 18-01 strand, bar brooklyn 18 år

Simon Zion – Where Do We Go From Here | Releasefest

Det känns så jäkla sick alltså, dags att ge ut my body of work! Jag och mitt feta band går loss på hela EP'n live på Brooklyn Bar dagen innan official release. Nedan finns mina egna notes om låtarna på skivan: 

Det föll sig ganska naturligt, i alla fall sett i retrospektiv, att min första låt till EP:n blev ”She”. Den beskriver alla avsked, alla timmar vid Skype, alla telefonsamtal och all tid ifrån min dotter. Det jag sakar för mitt eget skapande. 

”Where Do We Go From Here” landade med gitarren runt halsen i Örebro och jag kände lusten till musiken genom ett folkligt öra. Samtidigt som texten handlar om en intim kärleksrelation, vill jag hålla sensmoralen öppen kring den här låten. Lyssnaren får tolka in orden i sitt eget liv eller sätta de i ett större perspektiv om vad som händer i världen just nu. 

Känslan av att känna sig hemma har alltid betytt mycket för mig, även om ett hem inte alltid funnits i sin fysiska form. ”Joy Was Born As Two” skrev jag hemma. Den handlar om mitt hem, vårt hem. Vad man får om man ger och vad man förväntas att dela.

Vidare in i det musikaliska universumet tog jag mig med ”Words I Never Knew”. En låt som byggdes från grunden genom min förkärlek till trummor och dynamik. Därtill skapar falsetten genom låten en skön kontrast mellan de andra sounden.

Min första EP gestaltar var jag står idag. Ärlig musik till en värld som ofta verkar existera endast på ytan. 

Hjärtligt välkommen till releasefesten!”

Konserter

Visa alla evenemang