http://debaser.se/kalender/19367/ Debaser Strand 2017-11-18 2017-11-18
Klubb
Datumet har passerat
Mark Lanegan | Joe Cardamone | Christine Owman
Lör 18 NovStrand, stora scenen

Mark Lanegan | Joe Cardamone | Christine Owman

Lör 18 Nov 19-03 strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)

Mark Lanegan | Joe Cardamone | Christine Owman

DJs Bittersweet

Den amerikanske singer-songwritern Mark Lanegan gjorde sig ett namn under nittiotalet som frontperson för grungebandet Screaming Trees, och har förvaltat det ryktet väl med sitt egna solomaterial. Med tio soloalbum på sitt CV och en mängd andra projekt ­– bland annat ett flertal samarbetsalbum med Isobel Campbell, The Gutter Twins-projektet tillsammans med Afghan Whigs-frontmannen Greg Dulli och inhopp i Queens of the Stone Age – har Mark Lanegan hållt sig upptagen. Senast i våras bjöds vi på nytt av Lanegan, som då han basunerade ut albumet ”Gargoyle" – det kanske främsta på år. Albumet var sedvanligen en uppvisning i både låtskriveri och leverans, och lämnade ingen som gillar Mark Lanegan besviken. 

Joe Cardamone
Joe Cardamone startade musikkarriären i det amerikanska kultbandet The Icarus Line - från början ett renodlat hardcoreband, mot slutet ett experimentiellt rockband influerat av allt från Nick Cave till The Swans. Förra året splittrades The Icarus Line och Joe Cardamone arbetar nu med sitt nya soloprojekt. Som soloartist har Cardamone behållit det mörka och skeva från The Icarus Line men förpackar det som hård elektronisk experimentpop. Hittills har enbart singeln "Out Of Road" släppts men senare i år släpps albumet "Holy War".

Christine Owman
Christine Owmans blandar drömskt och rått med influenser av postrock, indierock, new-wave, doom och psykedelisk rock. Det är suggestivt och mörkt men storslaget och skört. Med världsomspännande turnéer och samarbeten tillsammans med bland annat Chelsea Wolfe, Woven Hand och Vånna Inget har Owman ett gediget CV bakom sig och känns som en självklar turnékamrat på Mark Lanegans skandinaviska turné, inte minst för att de båda artisterna har samarbetat på flera fantastiska låtar.


DJs: Bittersweet

Konserter

Visa alla evenemang