http://debaser.se/kalender/19373/ Debaser Strand 2017-03-23 2017-03-23
Klubb
Datumet har passerat
Avantgardet
Tor 23 MarStrand, stora scenen

Avantgardet

Tor 23 Mar 18:30-01 strand, stora scenen 18 år

Avantgardet

Mindre än ett år har gått sedan Avantgardet en syrefattig Melodifestival-vinter slog ner som en bomb i Musiksverige. Debutalbumet ”För många dyra skor och döda ögon" utsågs till 2016 års bästa album av Gaffa, Sonic korade "Åh Sverige" till årets låt och Aftonbladet utnämnde bandets konsert på Way Out West till en av årets starkaste. Knappt har vi hunnit hämta andan förrän Sveriges hetaste indieband nu släpper det andra kapitlet i berättelsen om Nybros Napoleon. Singeln "Fårskinnstearaway (02:55)" är det första smakprovet från kommande albumet "På Östkusten Intet Nytt" (ute 17 mars) där bandet samarbetat med Jocke Åhlund som producerar sin första skiva på svenska sedan Håkan Hellströms “För sent för Edelweiss” (2008) och “2 steg från Paradise” (2010). 

I samband med det nya albumsläppet ger sig Avantgardet ut på en turné med nedslag i både Sverige och Norge. Sett till bandets tidigare historik vad gäller liveframträdanden så väntar en rakt igenom legendarisk resa – via några av landets mest älskade spelställen. 

”Målet med Avantgardet live är att ingen spelning ska vara den andra lik. Något vi lyckades bra med första året och något som kommer bli ännu enklare nu med en helt ny skiva i bagaget. Det var ett helt fantastiskt 2016 tillsammans med världens bästa fans och vi har inga planer på att 2017 ska bli sämre.”

Rasmus Arvidsson, Avantgardet

Konserter

Visa alla evenemang