http://debaser.se/kalender/19379/ Debaser Strand 2017-04-21 2017-04-21
Klubb
Datumet har passerat
HYMN Festival del Mar-förfest | Then Comes Silence | Call Cat | Nej | Patrik Wennberg | Blaue Blume
Fre 21 AprStrand, stora scenen

HYMN Festival del Mar-förfest | Then Comes Silence | Call Cat | Nej | Patrik Wennberg | Blaue Blume

Fre 21 Apr 19-03
Live börjar kl 20.
strand, stora scenen 20 år

HYMN Festival del Mar-förfest | Then Comes Silence | Call Cat | Nej | Patrik Wennberg | Blaue Blume

HYMN bjuder in till förfest Festiva del Mar! Den 28-29 juli är det dags för den sjätte upplagan av Festival Del Mar Asperö. För att starta peppen inför denna fantastiska festival arrangerar HYMN tre konsertkvällar: en i Stockholm, en i Göteborg och en i Malmö. På Stockholmsupplagan spelar fyra av Sveriges just nu intressantaste akter: Then Comes Silence, Nej, Call Cat, Blaue Blumme och Patrik Wennberg.

THEN COMES SILENCE
Sveriges ambassadörer för bullrande postpunk är en brutal frigörelse där mörkret som sparkas runt kickar in oemotståndlig energi med drivande rytmer och starka melodier. Ljudbilden är intensiv, massiv och klaustrofobisk. Goth, psykedelia och postpunk i symbios. Then Comes Slence har turnerat flitigt, bl.a. i Tyskland, och byggt upp ett rykte som ett intensivt liveband. En ny skiva, den fjärde i ordningen, kommer under hösten 2017. Then Comes Silence är Alex Svensson, Seth Kapadia, Jens Karnstedt och Jonas Fransson.

NEJ
Fyra år efter att dom ursprungliga inspelningarna inleddes släpptes NEJ sitt självbetitlade debutalbum våren 2016. Den brutala produktionen möttes av fina recensioner av en överraskad kritikerkår. Dom flesta höjde dock ett varningens finger - NEJ är inte musik för de som vill glömma vardagen, NEJ är inte ett soundtrack, snarare en hyllning till de som kämpar med oddsen mot sig. NEJ rör sig bortom genrer, men svärta, svång och och svårigheter är ständigt närvarande komponenter i den eviga kampen att försöka få kontakt med de ursprungliga krafter vi alla kan ana men få kan definiera. NEJ är Mirella Hautala, Karl Tunander och Björn Eriksson.

CALL CAT
Call Cat är barbiepunkbandet som vill sprida fest, bubbel och rosa trubbel. Med deras unika karaktärer och medryckande melodier vill de ta över världen. Hitills har dom släppt två klockrena singlar ("Bearded Burden" och "Pink Lemonade Babe") och samma dag som Debaser-giget är släpps äntligen debutalbumet. Call Cat är Agzy Pop, Loco Linn, Sassy Zandra och Krazy K.

PATRIK WENNBERG
2015 släppte Patrik Wennberg debuten All My Friends Are Superheroes - ett album lika mästerligt som Andrew Kaufman-boken som det lånat titeln från. Nu är Wennberg aktuell med det kommande albumet High. Sedan debuten har ljudbilden förfinats, men den spruckna DIY-estetiken är fortfarande närvarande och skivans fem spår – inspelade i ögonblicket – har fulländats av Anders Lagerfors (Pale Honey).

BLAUE BLUME
Danska Blaue Blume plockar russinen ur musikkakan och hämtar inspiration från bland andra The Smiths, Genesis, Roxy Music och Nina Simone. Resultatet blir något som du kan placera mittemellan Cocteau Twins och Wild Beasts i din favoritplaylist.

Efter att ha fått uppmärksamhet från musikmedia och bloggar runt om i Europa för ”On New Years Eve” - deras första låt på Soundcloud - har Blaue Blume fortsatt att klättra uppåt. Förra årets släpptes debutalbumet ”Syzygy”, som bland annat hyllades av Noisey. Med ”Syzygy” i ryggen uppträdde Blaue Blume på Where’s The Music? i Norrköping tidigare i år och i somras spelade de på bland annat Roskilde. Nu återvänder de drömska danskarna till Sverige för en spelning i Stockholm.

HYMN
Musikmagasinet HYMN startade i april 2015. Vid lanseringen gjorde redaktionen det kommersiella självmordet att frångå korta nyheter om stora artister och i stället skriva om musik vi verkligen gillar och som vi anser inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet. Det har vi aldrig ångrat. Parallellt med att skriva om musik har vi också klubbar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

FESTIVAL DEL MAR
Festival Del Mar Asperö är Göteborgs skärgåds egna lilla oas i festival-Sveriges tjocka träsk, helgen den 28-29 juli i år uppträder band som Mattias Alkberg, Pascal, The Underground Youth, Twin Pigs, Trubbel, Anti Pony med flera!

Konserter

Visa alla evenemang