http://debaser.se/kalender/19566/ Debaser Strand 2017-10-16 2017-10-16
Klubb
Datumet har passerat
Mountain Goats | Skylar Gudasz | Dj Fritz`s Corner (Johan Nordqvist)
Mån 16 OktStrand, stora scenen

Mountain Goats | Skylar Gudasz | Dj Fritz`s Corner (Johan Nordqvist)

Mån 16 Okt 18.30 strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)

Mountain Goats | Skylar Gudasz | Dj Fritz`s Corner (Johan Nordqvist)

Luger & Fritz’s Corner presenterar:

The Mountain Goats centreras kring låtskrivaren John Darnielle och hans obegränsade fantasi. Låtarna som han med yttersta precision svarvar fram kan bäst liknas med små noveller, tonsatta till euforisk indie. Den 19 maj släpper The Mountain Goats album nummer 16 i ordningen, ”Goths”, vilket även är det första att inte innehålla några gitarrer. Av de hittills släppta singlarna att döma har det knappast varit någon begränsning, utan snarare något som fått Darnielle att vässa geniknölarna ytterligare. Trots att The Mountain Goats tycks ha ett gott öga för Sverige – andra plattan heter till exempel "Sweden" och har en svensk flagga som omslag – så har de inte besökt våra breddgrader på år och dagar. Den 16 oktober är möjligheten att uppleva The Mountain Goats åter här, då bandet intar Debaser Strand för en garanterat magisk stund, med eller utan gitarrer.  

The Mountain Goats bildades som John Darnielles musikaliska drivmedel, och hittills har projektet tagit honom från sköra kassettinspelningar till mer välproducerade studiogiv. Trots ljudbildernas utveckling så har kvalitén på både textinnehåll och komposition varit intakt, och så här 26 år efter projektets början går det fortfarande att hitta samma sällsynta magi i bandets låtar. Smått surrealistiska livsöden berättade av den alltid lika påhittiga John Darnielle är nämligen lika gripande då som nu. Från det lo-fi-bräckliga mästerverket ”All Hail West Texas” till personliga ”The Sunset Tree” och kommande ”Goths” – The Mountain Goats är och förblir en garant för en outtröttlig musikalisk leverans. 

Konserter

Visa alla evenemang