http://debaser.se/kalender/19654/ Debaser Strand 2017-11-24 2017-11-24
Klubb
Datumet har passerat
The Mary Onettes firar 10år | DJs Klubb Common People
Fre 24 NovStrand, stora scenen

The Mary Onettes firar 10år | DJs Klubb Common People

Fre 24 Nov 20-03 strand, stora scenen 20 år

The Mary Onettes firar 10år | DJs Klubb Common People

2007 släppte The Mary Onettes sitt självbetitlade debutalbum på Labrador Records. Med ett öga mot deras hjältar och det andra mot drömmande indiepop så låter än idag ”The Mary Onettes” som om den gjordes för de största scenerna. Debutalbumet hyllades av kritiker och publik över hela världen. Singeln ”Lost” blev ”Best New Music” på Pitchfork och i en av 2007års mest populära TV-serier Grey’s Anatomy kunde man höra både ”Lost” och ”Explosions”.

Sedan debutalbumet för tio år sedan har bandet släppt fyra album på Labrador Records och en handfull singlar på Labrador och Cascine och turnerat världen över. Det senaste albumet ”Portico:” släpptes 2014 och singeln ”Juna” kom 2016 och var kärnan i en stor TV-kampanj för Oxford i Europa med titeln Cool Robot.

För att fira detta 10års jubileum av debutalbumet så kommer The Mary Onettes till Debaser Strand och framför albumet i sin helhet. 

”Processen under vårt första album var lite speciellt. Vi såg aldrig de tio låtarna som ett album. De var bara tio demolåtar som vi skickade till olika skivbolag. Tanken var göra en ”riktig” inspelning av de låtarna, gå in i en studio och spela in live som ett band. Men det hände aldrig och de låtarna blev vårt första album som de var där. Det är något vi är glada över idag. Det definierar den perioden för oss” - Philip Ekström, sångare The Mary Onettes.

Konserter

Visa alla evenemang