http://debaser.se/kalender/19778/ Debaser Strand 2018-02-07 2018-02-07
Klubb
Datumet har passerat
 The Underachievers
Ons 7 FebStrand, stora scenen

The Underachievers

Ons 7 Feb 18.30-01 strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
rap hip hop

The Underachievers

Publiken har varit med dem från första början och den 7 februari 2018 är det dags igen på Debaser Strand

I juli 2014 spelade Brooklyn-sönerna AKTHESAVIOR och Issa Gold på ett välbesökt Lydmar Hotel i Stockholms hjärta, glada över hoperna av unga hiphop-fans som sträckte sig på Södra Blasieholmshamnen och njöt av duons första Europa-turné. The Underachievers visade där och då för första gången upp sig i Sverige – publiken var med dem från första början och den 7 februari 2018 är det dags igen på Debaser Strand i Stockholm.

Issa Gold och AK, 27-årige Marlon Fung och 26-årige Akeem Joseph, växte upp ett par kvarter från varandra i Flatbush, Brooklyn, men lärde inte känna varandra förrän 2007. Först ytterligare fyra år senare började det som idag är känt som deras annorlunda och framåttänkande rap-projekt ta form. Efter att ha funnit gemensamma nämnare med kompisen AK – som rappat sedan han var elva år ung – tog Issa Gold sitt rappande till nya nivåer och tillsammans bildade vännerna The Underachievers. 

Bara två år in i deras musikaliska experimenterande lyckades de imponera på den ständige innovatören Flying Lotus, som 2013 släppte duons debutmixtape Indigoism på sitt hyllade skivbolag Brainfeeder. Deras konstskadade och esoteriska, mysticistiskt och psykedeliskt lagda musik fann snabbt likasinnade artister därutöver, som A$AP Mob-kollektivet och kompisarna från Flatbuzh Zombies. På det spåret har Issa Gold och AK byggt vidare sin musik: debutalbumet Cellar Door: Terminus ut Exordium var ett konstigt spännande spektakel som uppskattades mycket av bland annat Pitchfork och uppföljaren Evermore: The Art of Duality spädde vidare på duons egna sound. Renaissance släpptes i somras och är The Underachievers allra senaste giv – och också den som tar de till större scener både hemma i USA och här i Europa.

Konserter

Visa alla evenemang