http://debaser.se/kalender/19806/ Debaser Strand 2018-05-03 2018-05-03
Klubb
Datumet har passerat
Durand Jones & The Indications | Janice
Tor 3 MajStrand, stora scenen

Durand Jones & The Indications | Janice

Tor 3 Maj 18.30-01 strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)

Durand Jones & The Indications | Janice

Med en makalös röst, ett samspelt band och en förkärlek för klassisk soul.

I den våg av ny soul som nått världen den senaste tiden står Durand Jones & The Indications i framkant. Med en makalös röst, ett samspelt band och en förkärlek för klassisk och hederlig soul är det här bandet en ren och skär energiinjektion – både inspelat och på scen. I mars återutges bandets självbetitlade debutalbum i en deluxeversion med en massa nytt material, vilket även innebär att bandet åter beger sig ut på vägarna med sin soulexplosion till liveshow. 

Nu kan vi meddela att Durand Jones & The Indications kommer till Sverige för en spelning på Debaser Strand i Stockholm 3 maj. 

Med lika delar James Brown och Otis Redding som gamla dammiga 45-singlar i inspirationsbanken är det här en grupp som förvaltar soultraditionen på bästa vis. Bandet bildades 2012 men det var först 2016 som debutalbumet landade och genast gjorde Durand Jones & The Indications till mångas favoriter. 16 mars landar nyutgivningen av debutalbumet i skivhyllan, vilket förhoppningsvis kommer att få många fler att förälska sig i den klassiska soultraditionens nytändning.

Missa inte Durand Jones & The Indications – retrosoul när den är som allra, allra finast.

“Easily one of the best deep soul albums we've heard in years.” – DUSTY GROOVE

“… soul music that's so much of the old school that it might as well drive a car with fins.” - MILWAUKEE JOURNAL SENTINEL

"The album is beautifully produced...Jones absolutely dominates the songs with his powerful, soulful and ever-evolving voice.” - SPILL MAGAZINE

Janice 

Den senaste i raden av stjärnor som fostrats i plantskolan Tensta Gospel Choir heter Janice. Med en rad soulinfluerade popsinglar i bagaget har Janice på kort tid trätt fram som ett framtidslöfte att räkna med. Musiken hon skapar beskrivs bäst som stämningsfull, hoppfullt mörk och på många sätt också blytung – i hennes soulpräglade röst finns både känsla och substans med förmåga att hänföra vem som helst.

Den 2 februari släppte Janice sitt efterlängtade debutalbum Fallin’ Up – ett giv som hyllades av såväl fans som kritiker. 9/10 i Sonic, 5/6 i Gaffa och 4/5 i DI – att det här är årets soulplatta känns tämligen solklart. Inför 2017 korade Dagens Nyheter Janice till ett av det kommande årets kulturhopp, och med debutalbumet i handen kan vi enkelt konstatera att de hade rätt.   

Janice debuterade med singeln ”Don’t Need To” i slutet av april 2016 och efter det hände allt väldigt snabbt. Låten slog an en nerv hos många och hennes fantastiska röst spred sig över världen. Den omskrivna debuten var en av 2016 mest spelade låtar i P3, och Musikguiden i P3 utsåg den till en av årets bästa när de summerade 2016. I hyllningskören hittar vi förutom en rad både inhemska och internationella medier även artisterna Zara Larsson, Charli XCX och Ricky Martin, som alla fallit pladask för Janice.

Konserter

Visa alla evenemang