http://debaser.se/kalender/19875/ Debaser Strand 2018-03-08 2018-03-08
Klubb
Fu Manchu
Tor 8 MarStrand, stora scenen

Fu Manchu

KÖP BILJETT

Köp biljett via Tickster.

240 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Tor 8 Mar 18.30-01 strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)

Fu Manchu

Räkna med vårens tyngsta kväll när det här gänget intar Debaser Strand i mars!

Fu Manchu bildades 1985 som ett hardcoreband av klassiskt slag under namnet Virulence. Efter ett namnbyte släppte de år 1990 sin debutsingel som Fu Manchu och därefter blev de en av de mest tongivande akterna inom stonerrockgenren – en genre som de kom att definiera tillsammans med klassiska band som Kyuss och Sleep. Sedan dess har det blivit 11 stenhårda album, med ett tolfte betitlat Clone of the Universe på gång med släppdatum redan i februari. Månaden därpå gör Fu Manchu ett efterlängtat nedslag på svensk mark i form av en spelning på Debaser Strand i Stockholm. 

Som ett band med kultstatus är det få i genren som idag sitter på samma rutin som Fu Manchu. Var det nya albumet kommer att ta deras tunga ljudbilder är det ännu ingen som vet, men att lita på Fu Manchu känns idag som en självklarhet. Gruppen har turnerat världen över och har en hängiven fanskara som troget följer bandets tunga ökenrock – inspirerad av muskelbilar, choppers, skejtande och science fiction. Räkna med vårens tyngsta kväll när det här gänget intar Debaser Strand i mars!

Biljetterna släpps fredag 8 december klockan 10:00.

Konserter

Visa alla evenemang