http://debaser.se/kalender/19890/ Debaser Strand 2017-11-29 2017-11-29
Klubb
Datumet har passerat
Pale Honey | Tella viv
Ons 29 NovStrand, stora scenen

Pale Honey | Tella viv

Ons 29 Nov 18:30-01 strand, stora scenen 18 år

Pale Honey | Tella viv

13 oktober släpper Pale Honey den efterlängtade uppföljaren; 10 spårs-albumet ”Devotion”. Men redan i början av oktober beger sig bandet ut på en höstturné.

Två år har passerat sedan Göteborgsbaserade Pale Honey – Tuva Lodmark (sång och gitarr) och Nelly Daltrey (trummor) – släppte sitt kritikerrosade, självbetitlade debutalbum som bl.a. genererade en P3 Guld-nominering som Årets nykomling. Snart är bandet redo att släppa ifrån sig uppföljaren; albumet Devotion. 
De två första singlarna från det kommande albumet har redan spelats flitigt på P3: Real Thing – en explosiv gitarrdriven käftsmäll, och Why Do I Always Feel This Way – en finstämd popballad med svajiga synthar. Tredje singel: Get These Things Out Of My Head. Låtens text handlar om OCD (tvångssyndrom), något som Tuva har lidit av sedan tidiga tonår. 

 “Det är väldigt personligt för mig att prata om detta. Jag ville till och med byta ut texten, skriva en ny som handlade om något annat, när vi skulle spela in sången. Men jag funderade över det ganska mycket, och kände att det kanske var dumt att censurera mig själv på det viset. Vi (bandet) skriver ju musik för att den är sann. Vi skriver för att hantera känslor och händelser i våra egna liv. Mitt ’tillstånd' som jag har varit i är en stor del av min person, och jag vill vara ärlig mot mig själv. Men också ärlig mot andra, OCD är vanligare än vad folk tror och jag vill sprida lite ljus över det. Visa att man inte är ett ensamt och sjukt freak vilket i alla fall jag alltid känt mig som.”

Konserter

Visa alla evenemang