http://debaser.se/kalender/19907/ Debaser Strand 2018-03-13 2018-03-13
Klubb
Datumet har passerat
Brooklyn Live (Nordic Sessions) - Liima
Tis 13 MarStrand, bar brooklyn

Brooklyn Live (Nordic Sessions) - Liima

Tis 13 Mar 18-01 strand, bar brooklyn 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)

Brooklyn Live (Nordic Sessions) - Liima

Liima är ett nytt band som bildats av den finska perkussionisten Tatu Rönkkö tillsammans Mads Brauer, Casper Clausen och Rasmus Stolberg från det fantastiska danska bandet Efterklang.

Deras debutalbum ”ii” släpptes på 4AD i 2016 och har låtar som skrevs under fyra långa veckor i Finland, Berlin, Istanbul och Madeira. Varje vistelse på dessa olika platser slutade med en live konsert där utförde de just nyskrivna låtarna framför en publik.

Liima hittade spontaniteten i att skriva och utföra i en begränsad tidsram enormt befriande. Från en enkel live-uppställning - syntar, trumsamplingar, sång, effektpedaler och en basgitarr - kan de fyra bandmedlemmarna dra nytta av sin kreativa dynamik, spela på intuition som ett kollektivt samvete, för att forma improviserade skisser och idéer till sånger. Bandet har turnerat mycket i 2016 i Europa, Sydamerika och Nordamerika och har också hittat tid att skriva låtar till ett nytt album. I januari 2017 börjar Liima spela in sitt andra album. Albumet samproduceras av Chris Taylor från Grizzly Bear och förväntas släppas hösten 2017.

“…weird in all the right ways” – The Line of Best Fit

“Without a doubt, one of the most exciting projects in music.” – The 405

“It’s fucking perfection.” – Echoes and Dust

Konserter

Visa alla evenemang