http://debaser.se/kalender/19943/ Debaser Strand 2017-11-01 2017-11-01
Klubb
Datumet har passerat
SPORTSMAN
Ons 1 NovStrand, bar brooklyn

SPORTSMAN

Ons 1 Nov 18-01
Live kl 20
strand, bar brooklyn 18 år

SPORTSMAN

Per Magnusson döpte sitt soloprojekt efter ett cigarettpaket han hittade i sanden på stranden med utsikt över Indiska oceanen. Debutsingeln Rally, en duett med Those Dancing Days sångerska Linnea Magnusson, kom 2013. På EP:n Usher fortsatte Per att samarbeta med den Grammis-vinnande artisten Johan Cederberg (HNNY), som även producerat debutalbumet Neverland, som släpptes via brittiska Best Fit Recordings.

Per är alltjämt inspirerad av naturen och Neverland är smidd i flykt och utopi. Ölands atmosfär och ljus fungerade som en vit canvasduk för inspelningarna. Neverland är en skamlös utforskning av sorgfri ungdom och hur dess minnen följer oss in i vuxenlivet. Medan texterna är nostalgiska är musiken modern och fångar några av de platser som varit avgörande för musiken: Kenya, Tanzania, Öland, Amalfikusten, Wien, Skummeslövsstrand och Stockholm.

Sportsmans musik har rosats av bland andra The Guardian, The Independent och Popjustice. I höst gör Sportsman två exklusivaspelningar – en i London och en i Stockholm. Med sig har sin fru Linnea Magnusson och band.

Röster om Neverland:
”Sportsmans fingertoppskänsla för musikskapande rinner som en självklar källa.”– Annah Björk, Bon.

”Att lyssna på Sportsman känns som att titta på naturfilm i ultra-HD,när de filmar stora vågor i slow-motion.”– Tina Mehrafzoon, Musikguiden i P3.

”Soft och samtida sovrumssoul, med månadens lenaste röst.”– Sara Berg, Nöjesguiden.

Konserter

Visa alla evenemang